bílá místa na mapě

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
Odpovědět
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvek od ok2ila » čtv 26. lis 2009 8:29:19

OK1ALX píše:Ach ta Plzen, mi nerikejte ze se tam nekam neda neco strcit ... ze tam neni nekdo z okoli :)
Na okoli zelivky se pracuje, doufam ze to vykryje digi u Uhlirskych janovic, ktera se pripravuje.
Jih kolem CB atd by mel vykryt KTA-2 az bude mit novou konfiguraci, stale tam je jeste stara s relay a trace, takze to nic neopakuje :(
Pak jeste neco do Olomouce, vychod moravy a je to :)
Dokrytí východní Moravy a části OM je již v plánu.
Ale stejně se mi nezdá, že by tam byl počítán OK2ULQ-3. Terén je tam sice opravdu členitý, ale na to, že je na nejvyšší hoře Hostýnských vrchů a nad relativně nízkou a plochou střední Moravou tam není žádný pořádný červený flek :-). Ani realita tomu neodpovídá, ale možná to jen mate...
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 551
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvek od OK1ALX » čtv 26. lis 2009 14:49:42

ok2ila píše: Dokrytí východní Moravy a části OM je již v plánu.
Ale stejně se mi nezdá, že by tam byl počítán OK2ULQ-3. Terén je tam sice opravdu členitý, ale na to, že je na nejvyšší hoře Hostýnských vrchů a nad relativně nízkou a plochou střední Moravou tam není žádný pořádný červený flek :-). Ani realita tomu neodpovídá, ale možná to jen mate...
a nemel ted nekdy treba vypadek? Je tam napriklad aktualni konfigurace diginedu? Vidim ze overlay symbolu je jeste dle starych zvyklosti s D, tak treba neumi opakovat vse.... jen zkousim vymyslet mozne priciny ;)
Libor, OK1ALX
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvek od ok2ila » čtv 26. lis 2009 16:11:47

OK1ALX píše:
ok2ila píše: Dokrytí východní Moravy a části OM je již v plánu.
Ale stejně se mi nezdá, že by tam byl počítán OK2ULQ-3. Terén je tam sice opravdu členitý, ale na to, že je na nejvyšší hoře Hostýnských vrchů a nad relativně nízkou a plochou střední Moravou tam není žádný pořádný červený flek :-). Ani realita tomu neodpovídá, ale možná to jen mate...
a nemel ted nekdy treba vypadek? Je tam napriklad aktualni konfigurace diginedu? Vidim ze overlay symbolu je jeste dle starych zvyklosti s D, tak treba neumi opakovat vse.... jen zkousim vymyslet mozne priciny ;)
To ne, je normalne funkcni jako WIDE, jen nektere nastaveni jsou puvodni. Dosah ma prakticky od SP po OE, tak me prekvapuje, ze to tam je takove mrtve. Ale kdovi. Neco jineho jsou pocity, neco jineho je matematika :-).
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvek od OK1COM » čtv 26. lis 2009 20:55:06

OK2ULQ-3 byl zahrnut do výpočtu. Je to spodní čast červeného fleku na severní Moravě. Teréní model ukazuje 821,3m ASL. Všechny diginy jsou pro jednoduchost konfigurace brány jako s dipólovou anénou 10m nad zemí a 10W (40dBm) Pout.
OK1LOL
Administrátor

Re: bílá místa na mapě

Příspěvek od OK1LOL » čtv 26. lis 2009 23:57:33

OK1ALX píše:Ach ta Plzen, mi nerikejte ze se tam nekam neda neco strcit ... ze tam neni nekdo z okoli :)
Na Plzni se pracuje, ale jeste to bude asi chvilku trvat. Uz jsem byl u OK1JRA s mym APRS4R, ale nepodarilo se nam ho rozjet. Dofam ze do vanoc se tam objevi a projevi ;)
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvek od ok2ila » pát 27. lis 2009 11:21:26

OK1COM píše:OK2ULQ-3 byl zahrnut do výpočtu. Je to spodní čast červeného fleku na severní Moravě. Teréní model ukazuje 821,3m ASL. Všechny diginy jsou pro jednoduchost konfigurace brány jako s dipólovou anénou 10m nad zemí a 10W (40dBm) Pout.
Dík za info. Já jsem to tušil, ale chtěl jsem se ujistit. ASL je sice asi o 50m vyšší, ale spíš to bude jak jsem psal - subjektivní vs. objektivní pokrytí. :-)
Pěkná mapka!
ok4ps
Příspěvky: 71
Registrován: čtv 13. srp 2009 10:04:33
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvek od ok4ps » pát 27. lis 2009 20:01:41

ULQ-3 lita hodne do dalky. Mista na jih "pod Kelcakem" Holesovsko, Hulin, Kromeriz, atd. (tomu vsemu stini Hostyn), obtizne se do ULQ-3 hlavne z mobilu dostava a to i na 40W. Z rucky bez sance, stacionar OKa. Stabilne chodi az dale, lehce západně od KM, dalnice D1 KM - Vyskov (tam uz se otevira vyhled na masiv Kelcaku nebo na opacne strane Chribu, silnice Otrokovice - Uherske Hradiste - JM. Kazdopadne v KM resim spusteni diginy, takze to dokryje placku pod Hostynske vrychy a Chriby. To co Kelcak prestreluje. Resenim by snad byla na Kelcaku dipolova antena, ktera ma mnohem lepsi charekteristiku vyzarovani nez omni co tam je. Coz ale s ohledem na spolecny anteni system APRS / OK0Z nelze realizovat. Vhodna by byla digi i ve Zline..., pripadne umistit digi na strategickou kotu Rovnina nad Uherskym Hradistem! Coz je telekumunikacni vez TO2 / rozhledna na vynikajicim miste. Slo by se pokusit zajistit z me strany, ale je to o vymereni najmu... A ochota radiomateru "poskladat se" je bohuzel tristni.
Uživatelský avatar
ok1mgj
Příspěvky: 94
Registrován: stř 09. zář 2009 19:31:21
Bydliště: Jirkov, CZ, JO60RM
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvek od ok1mgj » sob 28. lis 2009 11:20:22

Jenom pro info - mam uz pripraveny zelezo na digi pobliz strakonic, jenom jeste budu muset vybrat ze tri moznejch umisteni - nejdriv bych ji mel nejradsi pripojenou do netu, kvuli doladovani nadalku.
Pocitam, ze jakmile napadne snih, tak bude realizovana - dle murphyho zakonu se vzdycky na strechu/stozar dokopu az kdyz je snih/namraza - a nemusi jit zrovna o HAM veci ;-)

Vzhledem k profilu tamejsi krajiny (zadny hodne vyrazny kopec s elektrinou a stozarem) to nebude zada paterni obr digina, ale mela by pokryt prostredni cast cesty mezi budejovicemi a plzni.
Uvidime, co prinese cas, zatim to jsou jenom plany.
Linux is like a wigwam. No windows, no gates, Apache inside.
OK2CME
Příspěvky: 21
Registrován: úte 01. pro 2009 9:24:40
Jméno: Čestmír
Bydliště: Brno, JN89HF
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvek od OK2CME » úte 01. pro 2009 9:58:35

Zdravím na fóru.
Se stejným týmem, co spustil přavaděč OK0BHJ na Vysočině z Karasína (705 m), připravujeme digipeater OK0BHJ-2 na stejném QTH. Úplně krizové bílé míso na mapě jako u Plzně tam sice není, ale byla by škoda takovou krásnou kótu nevyužít. Mohlo by to dokrýt téměř mrtvý 30 km úsek hlavního tahu Brno - Svitavy od Svitávky do Svitav, dle zkušeností se 70 cm převaděčem i pěkný kus D1 a samozřejmě spoustu dalších míst.
Po menších patáliích s šířkou mezifrekvenčního filtru Maxonu PM150 se to podařilo rozchodit a už pár dní mi to doma běží ve zkušebním režimu. Zdá se mi, že se chová celkem korektně, kdyby si někdo všiml, že je něco špatně, tak dejte vědět.
Velký dík patří Milanovi 2AF, který zapůjčil TNC pro UIDigi.
Čestmír | OK2CME | BRNO | JN89HF
ok1nmj
Příspěvky: 60
Registrován: stř 25. lis 2009 1:20:05
Jméno: Jirka
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvek od ok1nmj » čtv 17. pro 2009 23:44:34

Plzeňsko - mám tu notebook 386 (zapíná se vypínačem, po výpadku a obnovení napájení se zapne, spustí se sw,...), vyzkoušeno s Baycom modemem a Motorolou M100Radius, program digined na tom funguje, ale asi nemá cenu, abych to zapínal doma s QTH co mám - Blížejov, cca 390 m, všechny kopce okolo jsou vyšší, asi 10 km od Domažlic směrem na Plzeň. DL0CH mě tu "láme ručičku od S-metru", pro DB0ARB jsem za kopcem, ale beru ...

Jirka OK1NMJ

ok1nmj@seznam.cz
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů