bílá místa na mapě

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
OK1MHK
Příspěvky: 122
Registrován: pát 10. črc 2009 7:21:39
Bydliště: JN69PJ

Re: bílá místa na mapě

Příspěvekod OK1MHK » úte 26. led 2010 17:30:38

[quote="OK1ALX"]Ach ta Plzen, mi nerikejte ze se tam nekam neda neco strcit ... ze tam neni nekdo z okoli :)
Jak dorazi povoleni na prevadec a vyridim najem atd.... urcite pojede do dualni anteny i APRS , takze Sumava by mela bejt OK.

Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 544
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvekod OK1ALX » stř 24. úno 2010 11:58:13

Pridam take par zajimavych obrazku. Byly porizeny vcera ve vecernich hodinach na stanici OK1OMX-15 (QTH Chodov - http://aprs.fi/?call=OK1OMX-15). Jedna se o screenshoty z programu UITraffic a UIPath, nadstavbovych programu pro UIView.

Primo slysene stanice nekolika vybranych digi:
http://aprs.cz/monitor/1.jpg
http://aprs.cz/monitor/2.jpg

Primo slysene stanice vsech stanic ke kterym byla dostupna data:
http://aprs.cz/monitor/3.jpg

Program UITraffic:
http://aprs.cz/monitor/4.jpg (vyuziti kmitoctu 144800, resp. pocet paketu za 1min, 10min apod.)
http://aprs.cz/monitor/5.jpg (presne nedokazu popsat, jedna se o analyzu poctu skoku a jejich cetnost)

Primo slysene stanice:
OK1KZE-1 http://aprs.cz/monitor/7.jpg
OK1XFJ-2 http://aprs.cz/monitor/8.jpg
OK1FRN-2 http://aprs.cz/monitor/9.jpg
OK1LPD-2 http://aprs.cz/monitor/10.jpg
OK0BAF-2 http://aprs.cz/monitor/11.jpg
OK0BBF-2 http://aprs.cz/monitor/12.jpg
OK1OMX-15 http://aprs.cz/monitor/13.jpg (vlastni QTH)

Pro zajimavost, prijem dvou dalekych stanic, obe docestovali pres TEC-3:
http://aprs.cz/monitor/14.jpg
http://aprs.cz/monitor/15.jpg
Libor, OK1ALX

ok1nmj
Příspěvky: 60
Registrován: stř 25. lis 2009 1:20:05
Jméno: Jirka

Re: bílá místa na mapě

Příspěvekod ok1nmj » ned 18. dub 2010 22:24:56

Koukám, že je to tady v okolí nějaké "mrtvé" (Domažlicko), DL0CH má asi nějaké problémy. Nevím, jestli je to něco vážnějšího, ale celý víkend tu slyšet není, dnes se sice objevil v mapce (UI-View), ale zase "zmizel".
Je otázkou, jestli by to nechtělo něco na Koráb, Baldov nebo Čerchov, ale když jede DL0CH, zbytečně by se to tlouklo.
Tak uvidíme jestli se zase rozběhne.

stav 15. - 18.4.2010

Jirka OK1NMJ
JN69LM (äsi kecám, asi jsem o pár metrů v JN69LL)

ok1nmj
Příspěvky: 60
Registrován: stř 25. lis 2009 1:20:05
Jméno: Jirka

Re: bílá místa na mapě

Příspěvekod ok1nmj » ned 02. kvě 2010 15:01:48

Nechci zakládat nové vlákno:
po dobu subregionálu je provoz APRS omezen? Je to organizované, nebo je to nějaká náhoda?
Mám tu "mrtvo" (rozhraní JN69LM a LL), za cca 5 minut 2 packety skoro ztracené v šumu, které SW nedetekoval.
právě když jsem chtěl předvést jak to funguje...

Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 544
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvekod OK1ALX » ned 02. kvě 2010 21:13:24

ok1nmj píše:Nechci zakládat nové vlákno:
po dobu subregionálu je provoz APRS omezen? Je to organizované, nebo je to nějaká náhoda?
Mám tu "mrtvo" (rozhraní JN69LM a LL), za cca 5 minut 2 packety skoro ztracené v šumu, které SW nedetekoval.
právě když jsem chtěl předvést jak to funguje...
Dle Tveho QTH usuzuji, ze jsi na dosah digi OK1XFJ-1 a podle toho co jsem si vsiml, tak vypnuty byl. Honza XFJ byl o vikendu na kopci a dle toho co jsem slysel pred vikendem tak se subregionalu ucastnil.
Libor, OK1ALX

ok1xfj
Příspěvky: 13
Registrován: sob 07. bře 2009 14:52:39

Re: bílá místa na mapě

Příspěvekod ok1xfj » čtv 06. kvě 2010 9:39:18

OK1ALX píše:
ok1nmj píše:Nechci zakládat nové vlákno:
po dobu subregionálu je provoz APRS omezen? Je to organizované, nebo je to nějaká náhoda?
Mám tu "mrtvo" (rozhraní JN69LM a LL), za cca 5 minut 2 packety skoro ztracené v šumu, které SW nedetekoval.
právě když jsem chtěl předvést jak to funguje...
Dle Tveho QTH usuzuji, ze jsi na dosah digi OK1XFJ-1 a podle toho co jsem si vsiml, tak vypnuty byl. Honza XFJ byl o vikendu na kopci a dle toho co jsem slysel pred vikendem tak se subregionalu ucastnil.
Zdravím všechny
Určitě seš v dosahu OK1XFJ-1 Dyleň (JN69GX-940m) to je moje digi a vzhledem k tomu že jsem jel závod 2.subregionál tak jsem diginu vypnul. Moc se omlouvám a pro informaci všem pokud budu na kótě a pojedu nějaký závod bude digi OK1XFJ-1 VYPNUTA.
Děkuji za pochopení
73 Honza

ok1nmj
Příspěvky: 60
Registrován: stř 25. lis 2009 1:20:05
Jméno: Jirka

Re: bílá místa na mapě

Příspěvekod ok1nmj » sob 15. kvě 2010 12:41:48

Jasný, pochopil jsem.
Ono je to spojeno ještě s jedním problémem - nějak nebyl vidět DL0CH, ten tady mám ještě silnější

Posledních několik dní DL0CH jede a je to hodně poznat co se mi tu objeví během několika minut.

Jinak jsem trochu "podvodník", měl jsem v autě na vyzkoušení TT a zapomněl jsem tam procesor naprogramovaný "na kolo". Tak jsem do celého světa poslal "ikonku" jízdního kola a rychlost až 100km/h

Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvekod OK1TEB » ned 16. kvě 2010 12:25:32

ok1nmj píše: Jinak jsem trochu "podvodník", měl jsem v autě na vyzkoušení TT a zapomněl jsem tam procesor naprogramovaný "na kolo". Tak jsem do celého světa poslal "ikonku" jízdního kola a rychlost až 100km/h
Stane se, nedávno tu byl chodec, který se docela slušně rozeběhnul až na 130 km/h. :D
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel || [url]xmpp://pavel_prosec@isgeek.info[/url] ||

OK2ZO
Příspěvky: 480
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: bílá místa na mapě

Příspěvekod OK2ZO » úte 18. kvě 2010 16:21:10

treba chytnul stopa.. :mrgreen:
OK2ZO Libor/Adamov

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Pokryti D8

Příspěvekod OK1MJO » úte 25. kvě 2010 18:59:04

Ahoj, jelikoz uz mam od Paji OK1PJV PC Geoda pro Echolink, tak se blizi opetne spusteni Echolinku na OK0BEZ po 7 mesicich oprav, tak i APRS DIGInu/IGATE OK1OEM-1 (s Ludkem OK7RB jsme se domluvili, ze nebudu rozdejchavat UI-View32 na stejne PC kde je Echolink, ale ze mi na to snad venuje neco jako Asus500 (ve hre je i RouteBoard 4xx nebo Alix)).
Ludek mi mikrorouter naprogramuje ve "standardnim" Linuxu, takze by to melo byt stejne jako jinde v CZE (data, telnet port, struktura dat+adresare+soubory).
Technicky se nic nemeni, tedy mikrorouter, TNC GC12AX v KISSu, rucka Albrecht RL-402 ve strednim vykonu, zdroj pro rucku je stejny jako pro prevadec OK0BEZ, antena Diamond X-510N je spolu s RPT OK0BEZ pouzita pres duplexer Diamond MX-72N (diky Pajo...OK1PJV).

Asi pred rokem mi kamaradi pomohli otestovat jak by byla pokryta D8 z koty kde je prevadec OK0BEZ.
Testoval se nejen prevadec, ale i APRS DIGI (pres Pajovo zapujcene FOXDIGI).
Z testu odhaduji pokryti z nasledujici fotky:
http://www.ok0bez.com/files/aprs/APRS_p ... _Zatci.jpg

Takze usek mezi Lovosem az Ustim by mohla pokryt DIGIna OK1TEC-3 a usek Nova Ves - Praha nejaka DIGIna z Prahy.

Martin OK1MJO


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti