OK2RKB-1 (Brno-Kohoutovice)

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

OK2RKB-1 (Brno-Kohoutovice)

Příspěvek od ok2vop » sob 16. led 2010 17:37:49

Vlakno "Brno a APRS" je jiz tematicky prilis siroke na sdeleni, tykajici se "paterniho" digi OK2RKB v Brne a okoli.

OK2RKB wide digi Brno

Základní informace:
  • APRS4R na ASUS WL500gP
    TNC 2MV-UCI
    TRX Dragon SY-550, Pout 25W
    ANT UV-200 "bila hul"
    QTH Brno-Kohoutovice, Voříškova, ASL ANT 400m
    Sysop Libor OK2ZO, CoSysop Petr OK2VOP (vop seznam cz)
RF Beacons:
  • OK2RKB-1
    OK0ABA 2m Brno repeater
    OK0BAB 70cm Brno repeater
    OK0H 2m JM repeater
    OK0BH 70cm JM repeater
    OK0BHD 70cm Blansko repeater
Aktuální změny:
  • 15.1.2010 Byla ve filtru experimentalne zvetsena max. vzdalenost opakovane stanice z 80 na 200 km
    16.1.2010 Bylo zmeneno internetove smerovani na server poland.aprs2.net - melo by to snad byt rychlejsi
    16.1.2010 Bylo nastaveno u OK2RKB-1 i OK2RKB-2 v souladu se standardizaci overlay "L"
    16.1.2010 Bylo zruseno experimentalni nastaveni Pout 1W a zmeneno na Pout 25W
    17.4.2010 SSID OK2RKB-2 byla na tomto DIGI zrušena a použita na jiném DIGI v Brně
Naposledy upravil(a) ok2vop dne ned 18. dub 2010 1:39:27, celkem upraveno 2 x.
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OK2RKB-1 (Brno)

Příspěvek od OK1MX » sob 16. led 2010 18:44:56

S dovolením jsem dal výše uvedené informace na www.aprs.cz
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: OK2RKB-1 (Brno)

Příspěvek od ok2vop » ned 18. dub 2010 1:37:54

Doplnění:
SSID OK2RKB-2 je použito u jiného (ke dnešnímu dni nového) DIGI v Brně. Tato DIGI tedy používá výhradně SSID OK2RKB-1.
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: OK2RKB-1 (Brno-Kohoutovice)

Příspěvek od OK2ZO » ned 18. dub 2010 13:16:06

Vzhledem k umisteni by se dalo uvazovat o zmene OK2RKB-1 na OK2VOP-1 a OK2RKB-2 na -1.. Nicmene ani ve stavajici konfiguraci to nicemu nevadi, jelikoz v konfiguraci RKB-2 je primarne digined, coz je WIDE digi a, jak uz jsem to nekde zaslechl, ze je k tomu i igate nicemu nevadi. Porad lepsi, nez -6 nebo -15, jaxe tu posledni dobou objevuje..
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: OK2RKB-1 (Brno-Kohoutovice)

Příspěvek od OK2ZO » ned 18. dub 2010 13:24:49

Petr VOP provedl s napovedou update verze APRS4R a vypada to, ze opravdu nejvetsi bolest tohoto SW je vyresena..
Pricemz vlastni update nezabere ani 5min.. Pouze se stahne a spusti script, ktery vse obstara..
Petr nasel konecne i chybku v konfiguraci, kde do inetu prochazely pouze pakety slysene naprimo..
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: OK2RKB-1 (Brno-Kohoutovice)

Příspěvek od ok2vop » pon 19. dub 2010 11:18:19

OK2ZO píše:Vzhledem k umisteni by se dalo uvazovat o zmene OK2RKB-1 na OK2VOP-1 a OK2RKB-2 na -1.. Nicmene ani ve stavajici konfiguraci to nicemu nevadi, jelikoz v konfiguraci RKB-2 je primarne digined, coz je WIDE digi a, jak uz jsem to nekde zaslechl, ze je k tomu i igate nicemu nevadi.
Je potreba postupovat dle II. doporuceni pro SSID v OK zda na foru. Brano doslova bychom mozna museli prejmenovat -2 na -3, ale rozhodne neni nutne menit call...
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OK2RKB-1 (Brno-Kohoutovice)

Příspěvek od OK1MX » pon 19. dub 2010 11:33:58

Vzhledem k tomu, co teď Petr MGJ připravuje by bylo dobré dodržet pravidlo, aby -1 byly digi+igate, -2, -3 digi bez igate. Zároveň s tím i mít správně symbol z hlediska Wide digi a Fillin DIGI. Jde automatizované zpracování dat, kde je potřeba dělat selekce podle typu DIGI (SSID, symbol), v případě, že se podaří toto udržet v pořádku, výsledná data budou užitečným pomocníkem pro optimalizaci a debuging. Mám dojem, že zmínka o "jiné CALL" by přicházela do úvahy pouze v případě, že by napr. jeden sysop měl dva igate, pak by bylo vhodnější jednu mít pod vlastní zančkou, s -1 a druhou třeba pod klubovou také s -1
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: OK2RKB-1 (Brno-Kohoutovice)

Příspěvek od OK2ZO » pon 19. dub 2010 17:50:13

No, tak to je vyzva na VOPa, jestli by byl ochoten propujcit svou znacku stavajicimu digi OK2RKB-1? Anebo Slavek SLC pro RKB-2?
OK2ZO Libor/Adamov
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: OK2RKB-1 (Brno-Kohoutovice)

Příspěvek od ok2slc » pon 19. dub 2010 19:20:23

A proc ne rovnou OK2ZO-1 ? Me to prijde nejlogictejsi :).
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: OK2RKB-1 (Brno-Kohoutovice)

Příspěvek od OK2ZO » pon 19. dub 2010 20:28:31

No, je to v podstate jedno, ale kdyby nahodou nejaky ourada stoural, tak s tim mistem nemam nic spolecneho. Radioklub je preci jen takovej globalnejsi, tam se leccos schova.. Ale RKB-1 je napriklad primo u Petra doma, takze se da povazovat za obsluhovanou stanici.. Navic ZO-1 bych si zase nechal na nejaky experimentovani doma nebo na chate..
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět