nefungujici filtr vzdalenosti

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

nefungujici filtr vzdalenosti

Příspěvekod OK1COM » stř 19. led 2011 0:41:33

Uz delsi dobu sleduji problem s nefungujicim filtrem vzdalenosti u APRSD nebo T2-APRS serveru. Chova se to tak, ze igate naprosto ignoruje nastaveni filtru vzdalenosti napr m/100 a prochazeji jim objekty vzdalene 300km! Z doslechu vim, ze se tak chovaji KSO-1 a BCA-1. Mel jsem dojem, ze je to zpusobene nastavenim aprsd na stejny axport jako je modem (nejde to pres digined), ale neni tomu tak. Zrovna tu pripravuji novou diginu do Plzne, ktera ma modem na jednom axportu a igate na druhem a presto se to chova stejne spatne jako KSO a BCA. Jak jsme si mysleli, ze pakety "prosakuji" z RF, neni tomu tak! Je to schopne gejtovat paket, ktery na RF jeste nebyl.
Viz (filtr r/49.73/13.37/100):

Kód: Vybrat vše

Server Up Time    = 9 minutes  549
Total TNC packets = 83
UDP stream rate   = 0 bits/sec
Msg stream rate   = 0 bits/sec
TNC stream rate   = 400 bits/sec
User stream rate  = 0 bits/sec
Hub stream rate   = 248 bits/sec
Full stream rate  = 376 bits/sec
Msgs gated to RF  = 31
Connect count     = 0
Users             = 2
Peak Users        = 0
Server load       = 3 bits/sec
History Items     = 39
aprsString Objs   = 39
Items in InetQ    = 0
InetQ overflows   = 0
TncQ overflows    = 0
conQ overflows    = 0
charQ overflow    = 0
Hist. dump aborts = 0
Sending to TNC: }OK1COM-10>APZM4A,TCPIP*,OK1JRA-1*:;Serak    *182200z5011.24N/01706.52E_260/014g026t030h99>-1/-1 FG 1 // 0100 7 2100 700m A
Sending to TNC: }OK1COM-10>APZM4A,TCPIP*,OK1JRA-1*:;LKPO     *182200z4925.55N/01724.28E_230/002g...t034h98b10240>1/1 FG VER VIS 100 200m 
Sending to TNC: }OK1COM-10>APZM4A,TCPIP*,OK1JRA-1*:;CrvULibav*182200z4946.63N/01732.51E_240/002g...t035h99>2/2 REFG 1 // 0100 7 >9000 12km A
Sending to TNC: }OK1COM-10>APZM4A,TCPIP*,OK1JRA-1*:;LKMT     *182200z4941.77N/01806.65E_230/014g...t035h97b10230>2/1 BR 4 ST 0200 7 SC 5000 4km 
Uz fakt nevim kde je chyba.

OK2ZO
Příspěvky: 480
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: nefungujici filtr vzdalenosti

Příspěvekod OK2ZO » stř 19. led 2011 6:54:23

Napada me jen jedine, ze je nekde chyba v tom aprsd2.2.5-13? Anebo KSO a BCA se pripojuji na jine porty.. Osobne bych nesazel na KSO, ze by mela delat takove problemy, ale spis na BCA.. Zkus port 14581.. me to tak chodi v pohode, jen nezapomen nastavit nejakej majak po pripojeni smerem do igate..
Jak znamo, aprsd se opravdu neumi pripojit na 14580 tak, aby fungoval filtr..
OK2ZO Libor/Adamov


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host