Obecná diskuse

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
Odpovědět
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuse

Příspěvek od OK1COM » pon 03. led 2011 3:05:39

Zajimavost: Toto jsem prave zachytil na 144.800 MHz na OK1KZE-1

Kód: Vybrat vše

1: fm OK0NDG to OK0NI ctl SABM+ 01:53:44
1: fm OK0NDG to OK0NI ctl SABM+ 01:53:49
1: fm OK0NDG to OK0NI ctl SABM+ 01:55:40
ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuse

Příspěvek od ok1tec » stř 05. led 2011 18:10:17

Hmm to si asi OK1MPX neprep radio.... snazi se nalinkovat OK0NDG (co ma doma ) via paketovy user na OK0NI (144.950). Mu zavolam...

Nebo prolejza paket do aprs... Je tam motorola a jedna rucka. A kmitocty taky nic moc (144.800 a 144.950). Na problemu se pracuje.

73_! Martin ok1tec
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuse

Příspěvek od OK1ALX » úte 19. črc 2011 12:39:05

Dnes jsem koukal, ze nemci vesele jedou s digi ktere opakuji RELAY. Zahledl jsem totiz dnes stanici HG1DTJ-9, jedouci pres nase uzemi a kdyz jsem se podioval na jeho trasu, tak je to pekne videt, viz. http://aprs.fi/?call=a%2FHG1DTJ-9. U nas to zda se funguje jak ma, zatim az na LOL-1 a KZE-1, ktere ho sice zda se neopakuji, ale v ceste, kterou ho routuji do internetu je vymeneno RELAY za znacku digi. Takze zminovany zda se prochazi jen diky igate, ktere ho slysi naprimo, avsak digi, ktere ho slysi ho nezopakuji, coz je spravne.
Libor, OK1ALX
ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuse

Příspěvek od ok1tec » sob 06. srp 2011 20:24:00

Ahoj,
jen takovy OT..
Jak to dopadlo s tema terminalama co byla naka 70cm deska loni v holicich? V kovosrote chteli moc na odkup?

73! Martin
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuse

Příspěvek od OK1MX » sob 06. srp 2011 20:57:16

Při zvažování všech aspektů se nakonec usoudilo že to není realizovatelné. Základní problém byl v tom,
že když se započítalo všechno (pořizovací cena, náklady na přeladění, doprava, skladování, čas a lidské zdroje, které
byly k dizpozici) versus výsledná užitná hodnota a potenciální zájem o zařízení takovéhoto typu
dospěli jsme k závěru, že to nedává smysl. Kvůli několika kusům, o které by někdo měl zájem bylo
neefektivní dělat vývoj a trávit s tím desítky člověkohodin.
ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuse

Příspěvek od ok1tec » stř 10. srp 2011 9:36:53

Co se da delat. Stare kanystry holt jeste chvili budou v kurzu nez pochcipaj. Na 9k6 v cr dostupne radio neni. Ono neni uz asi kdo by je pouzival... Za 15 000 radio na linku nedam.
Tohle neni ryti do nikoho ale konstatovani faktu, ze jde vse do haj*lu. Sri.
Pokud jsou naklady vetsi nez 3minuty za prebaleni z krabice do krabice, tak se to nevyplati.
Podobny je to s antenama. Sakra, jak je mozny ze x30 venku stoji 1100.- a kopie cca 800.- Tady ji od "prebalicu" mas s CR prirazkou +600-1000.-
Ja vim, asi inflace. :)

http://www.thiecom.de/diamond-x30n.html 45,00 € inkl. 19% USt. 1 103,03 CZK
http://www.thiecom.de/comtex-x-30n.html 29,00 € inkl. 19% USt. 710,84 CZK

http://www.elix-shop.cz/store/goodsdeta ... dsID=66205 (1 790.-)

ddamtek: DIAMOND X-30N dual band bílá hůl Bílá hůl 2m/70cm, 3,0/5,5 dB, l=1,3m, N kon. 50226 1 968,00 Kč

Ahoj Martin
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuse

Příspěvek od OK1MX » stř 10. srp 2011 11:48:36

ok1tec píše:Co se da delat. Stare kanystry holt jeste chvili budou v kurzu nez pochcipaj. Na 9k6 v cr dostupne radio neni. Ono neni uz asi kdo by je pouzival... Za 15 000 radio na linku nedam.
Tohle neni ryti do nikoho ale konstatovani faktu, ze jde vse do haj*lu. Sri.
Pokud jsou naklady vetsi nez 3minuty za prebaleni z krabice do krabice, tak se to nevyplati.
Podobny je to s antenama. Sakra, jak je mozny ze x30 venku stoji 1100.- a kopie cca 800.- Tady ji od "prebalicu" mas s CR prirazkou +600-1000.-
Ja vim, asi inflace. :)

http://www.thiecom.de/diamond-x30n.html 45,00 € inkl. 19% USt. 1 103,03 CZK
http://www.thiecom.de/comtex-x-30n.html 29,00 € inkl. 19% USt. 710,84 CZK

http://www.elix-shop.cz/store/goodsdeta ... dsID=66205 (1 790.-)

ddamtek: DIAMOND X-30N dual band bílá hůl Bílá hůl 2m/70cm, 3,0/5,5 dB, l=1,3m, N kon. 50226 1 968,00 Kč

Ahoj Martin
Nevěš hlavu... koukni na viewtopic.php?f=20&t=401 Modifikace na 9k6
simplex, nebo i duplex by neměl být problém, stejně tak jako třeba pro Dstar. ;)
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuse

Příspěvek od OK1ALX » ned 09. říj 2011 21:59:39

hele na co jsem dnes narazil:
2011-10-09 21:32:30 CEST: OZ1CYO-9>TY1V01,OK2KVM-2,WIDE1,OK1IWA-2,OK1KHL-1,OK2KVM-2,WIDE3*,qAR,OK2ZO-1,T2CZECH:',-S!- >/]"9y}OZ1CYO, QRV 433.500
kouknete na OK2KVM-2, stejny majak pres nej prosel dvakrat, zajimave ze?
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuse

Příspěvek od OK1COM » pon 10. říj 2011 0:51:01

Asi nebyl stejny. Neco podobneho se uz resolo. Nejaka digina pridavala nebo ubirala jeden znak CR LF vs LF. Ostatne ne jenom tato vec je na tom paketu spatne. Jaktoze je druha digi v poradi OK1IWA-2, kdyz je to fill-in?
OK1LOL
Příspěvky: 202
Registrován: sob 07. bře 2009 22:04:41

Re: Obecná diskuse

Příspěvek od OK1LOL » pon 10. říj 2011 20:46:06

OK1COM píše:Asi nebyl stejny. Neco podobneho se uz resolo.
Byl to problem s diginou ktera bezela na APRS4R.
Odpovědět