OK T2 APRS server (T2CZECH)

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

OK T2 APRS server (T2CZECH)

Příspěvek od OK1COM » úte 28. dub 2009 17:07:58

Domluvili jsme se ve firme, ze budeme hostovat T2 APRS server pro OK.
Pokusim se vyjednat, aby nam spravce aprs2.net poslal prislusny program a prihlasovaci udaje atd.
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OK T2 APRS server (T2CZECH)

Příspěvek od OK1MX » úte 28. dub 2009 18:17:22

Bezva, kdyby bylo něco potřeba, dej vědět.
Uživatelský avatar
ok1mgj
Příspěvky: 92
Registrován: stř 09. zář 2009 19:31:21
Bydliště: Jirkov, CZ, JO60RM
Kontaktovat uživatele:

Re: OK T2 APRS server (T2CZECH)

Příspěvek od ok1mgj » pon 27. zář 2010 12:59:39

Trochu jsem si promluvil s Phillem AD6NH (koordinator Tier2 site) a Petem AE5PL (tvurce javAPRS serveru).
Sice odezva neni zrovna extra rychla, ale nakonec se dostavila. Prvni testy T2 javAPRS serveru jsou na adrese t2.spravce.info .
Server nyni bezi na testovaci masine neni napojen do Tier2 site (cekam na prihlasovaci udaje), nicmene vypada, ze uz je natolik stabilni, ze muzete take zkouset. Momentalne je na serveru dostupny kompletni stream z paterni site.

Dostupne porty:
http://t2.spravce.info:14501 - status page

14580: uzivatelsky definovane filtry
14581 - 14589: preddefinovane filtry, seznam viz status page

Pokud mate pripominky ci napady k jednotlivym preddefinovanym filtrum, ci cokoliv dalsiho, dejte vedet, at to muzeme odladit.
Zaroven prosim o trochu shovivavosti, prece jenom jsou to prvni verejne testy.

Dalsi akce: prepojeni na Tier2 sit, presun na finalni masinu a umisteni.
Petr OK1MGJ
Naposledy upravil(a) ok1mgj dne pon 27. zář 2010 17:15:27, celkem upraveno 1 x.
Linux is like a wigwam. No windows, no gates, Apache inside.
OK1KSO-1, OK1KSO-6
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OK T2 APRS server (T2CZECH)

Příspěvek od OK1MX » pon 27. zář 2010 13:32:12

good job
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: OK T2 APRS server (T2CZECH)

Příspěvek od OK1ALX » pon 27. zář 2010 14:31:58

parada
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: OK T2 APRS server (T2CZECH)

Příspěvek od OK1TEB » pon 27. zář 2010 19:20:11

šikula kluk :-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
Uživatelský avatar
ok1mgj
Příspěvky: 92
Registrován: stř 09. zář 2009 19:31:21
Bydliště: Jirkov, CZ, JO60RM
Kontaktovat uživatele:

Re: OK T2 APRS server (T2CZECH)

Příspěvek od ok1mgj » pon 27. zář 2010 20:07:30

Tak, mam nejake novinky.

Server se podarilo nasypat na Linux, uz je na finalni masine (diky Ludkovi 7RB za poskytnuti stroje, konektivity a sveho casu).
Ted uz se jenom ceka na finalni nastaveni pro Tier2 sit a jsme "svetovi" ;-)
Puvodni adresa zustava, jenom se ted ceka na vypropagovani upraveneho DNS zaznamu.

Jakmile dorazi udaje pro Tier2 net, prepnu na ni a je "hotovo".

Petr OK1MGJ

edit: server jiz bezi v Tier2 siti pod nazvem T2CZECH, DNS jmeno czech.aprs2.net
Linux is like a wigwam. No windows, no gates, Apache inside.
OK1KSO-1, OK1KSO-6
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OK T2 APRS server (T2CZECH)

Příspěvek od OK1MX » úte 28. zář 2010 23:19:22

A pro hlavy sklerotické také na zapamatovatelnějším : t2.aprs.cz
ok7rb
Příspěvky: 10
Registrován: úte 22. zář 2009 20:41:57

Re: OK T2 APRS server (T2CZECH)

Příspěvek od ok7rb » stř 29. zář 2010 9:32:46

a jeste jedna moznost 2001:4de8:deaf::1b
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: OK T2 APRS server (T2CZECH)

Příspěvek od OK2ZO » pon 25. říj 2010 20:33:39

Co takhle nakonfigurovat nejake porty uz i na mene nez 100km? Zacina to tu byt az moc...
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět