AT-D878UV

Odpovědět
OK1DNV
Příspěvky: 4
Registrován: úte 01. led 2019 18:37:52
Jméno: Václav

AT-D878UV

Příspěvek od OK1DNV » pát 11. led 2019 21:02:40

Prosím o radu ,nedaří se mi naprogramovat pro DMR-. :?:
OK1DNV
rzboril
Příspěvky: 3
Registrován: stř 06. úno 2019 9:54:30
Jméno: Rostislav

Re: AT-D878UV

Příspěvek od rzboril » sob 09. úno 2019 1:09:43

Tak já zase vše nastavil a nic. Jen analog slyším a vysilam. Myslím že je to tím že je více digi systémů a já nastavil ten co se na Pradědu nepoužívá.
Stanice anytone. Prosím taky někoho o podrobný návod, nebo videjko na Youtube jak vše nastavit pro českou republiku. Prosím.
OK1DNV
Příspěvky: 4
Registrován: úte 01. led 2019 18:37:52
Jméno: Václav

Re: AT-D878UV

Příspěvek od OK1DNV » úte 12. úno 2019 8:46:33

Mám stejné potíže s uvedením D878UV do provozu, při koupi neměl prodejce překlad manualu do čes.jaz. měby být v únoru ,tak dám vědět.
Stanice si žije vlastním životem a chová se dost nevypočítatelně,nepodařilo se mi vyčíst ani naprogramovat z PC.Nevím zda ID adresa jde
zadat ručně nebo se musí z PC.OK1DNV
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: AT-D878UV

Příspěvek od ok1djo » úte 12. úno 2019 18:00:00

Podle manualu se ID zadava z PC, je vhodne nejdriv nacist stavajici stav, zmenit co je potreba, a nahrat zpet, alespon tak o tom pise anglicky navod z webu.
OK1DNV
Příspěvky: 4
Registrován: úte 01. led 2019 18:37:52
Jméno: Václav

Re: AT-D878UV

Příspěvek od OK1DNV » čtv 14. úno 2019 11:30:21

Dostal jsem překlad manuálu pro D868 a ta má rozdíly v programování proti D878 u které by podle www výrobce mělo jít vše co se programuje z PC
programovat z klávesnice rdst.Analog kanál umím naprogramovat ale dig.neumím překlad manuálu mi nepomohl.D878 si žije vlastním životem
t.j. dělá si co chce.Teď se rosvětcí modrá nebo zelená LED i když je stanice vypnutá, vypínáním a zapínáním vypinačem nejde zhasnout,
jedině vyndat aku. a pak zhasne. :lol:
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: AT-D878UV

Příspěvek od ok1djo » čtv 14. úno 2019 12:03:58

Par recenzi na webu zminuje, ze firmware 878ky neni vyladeny a ze se stanice chova nepredikovatelne a zije si vlastnim zivotem - po nejake dobe od zapnuti je patrny lag, tj asi se nekde neuvolnuje pamet nebo je procesor cimsi vytizeny. Treba pomuze update firmwaru, az (pokud) jej vyrobce vyda? Kazdopadne by nemel byt problem stahnout data ze stanice do pc a zase zpet, cekal bych ze alespon tohle ma vyrobce doresene. Ten software je v anglictine, nebo to je neprelozene, tj rozsypany caj?
Btw, probirame konfiguraci DMR v threadu pro uzivatele APRS, @admin, je mozne to soupnout do spravneho supliku? Cekal bych nekam do DMR threadu, tj nekam sem Board index -> Převaděče, majáky, Echolink, D-STAR, DMR -> DMR - BrandMeister.
rzboril
Příspěvky: 3
Registrován: stř 06. úno 2019 9:54:30
Jméno: Rostislav

Re: AT-D878UV

Příspěvek od rzboril » pát 15. úno 2019 9:40:52

Tak už jsem náhodou něco naladil a slyšel něčí rozhovor. Ale druhý den se mi to už nepovedlo. Měl jsem i dva zaseky kdy jsem musel stanici resetovat. Program je v pohodě anglicky.
OK1DNV
Příspěvky: 4
Registrován: úte 01. led 2019 18:37:52
Jméno: Václav

Re: AT-D878UV

Příspěvek od OK1DNV » ned 17. úno 2019 11:21:19

Rosťo podařilo se mi připojit k PC náhodou ,zkoušel jsem rdst přepínat do modu PC ale to nefungovalo ,nic se nemusí přepínat stačí zasunout kabel
k čemu je potom dvojhmat PTT+PFII to jsem se nikde nedočetl ani v manuálu ani na www.PC program se tváří ,že bez chyby načetl RDST. a
zapsal z PC do D 878 dá potvrzení ale není to pravda,V tabulce mám naprogramovaných osm kanálů, PC potvrdí načtení a v rdst.jsou jenom dva
kanály, když dám vyčtení rdst. tak mi program do tabulky vyplní osm kanálů.Domluvím se z prodejcem ,vezmu notes a D878 a nechám si
ukázat co dělám špatně.Mám takové tušení ,že se poohlédnu po rdst.HYTERA nebo MOTOROLA.
Odpovědět