nastavenie APRS

Uživatelská strana APRS, např. modemy, rádia, pokrytí, SW, aprs.fi,
Odpovědět
OM7ALS
Příspěvky: 6
Registrován: úte 01. zář 2009 12:54:24

nastavenie APRS

Příspěvek od OM7ALS » úte 01. zář 2009 13:02:47

Ahojte,mam taky problém chcem si nastaviť APRS cez UI-VIEW ale vobec mi to nejde rozchodiť,použil som manuál od http://ok1teb.sweb.cz/aprsk.html ale su tam asi pravdepodobne nejake chybi pokiaľ nie tak sa ospravedlňujem.Moˇuete mi pomocť..Maťo OM7ALS
OK2ZO
Příspěvky: 485
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK2ZO » úte 01. zář 2009 13:45:19

Specifikuj.. Jaky modem, jaka verze programu, co ti konkretne nejde atp.. Paxe da nejak radit..
Osobne ti poradim, zapomen na UI-View.. Zkus AGW tracker..
OK2ZO Libor/Adamov
OM7ALS
Příspěvky: 6
Registrován: úte 01. zář 2009 12:54:24

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OM7ALS » úte 01. zář 2009 13:57:16

Ahoj používám TINY Trak 3 modem....si spominal že použiť program AGW tracker...je to v podstate podobná verzia alebo tak nejak....
K danemu problému:vabec nefunguje prijem resp.odosielanie dát.....na inom zariadeni to funguje....
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1COM » úte 01. zář 2009 14:08:44

OM7ALS píše:Ahoj používám TINY Trak 3 modem....si spominal že použiť program AGW tracker...je to v podstate podobná verzia alebo tak nejak....
K danemu problému:vabec nefunguje prijem resp.odosielanie dát.....na inom zariadeni to funguje....
TinyTrak 3 je tracker. Ve spolupraci s libovolnou FM radiostanici prip. pouze vysilacem, dokaze vysilat svoji polohu. TT ma sice RX vstup, ale ten je pouze pro detekci obsazenosti kanalu. Nedochazi k zadnemu dekodovani prijateho signalu.
OM7ALS
Příspěvky: 6
Registrován: úte 01. zář 2009 12:54:24

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OM7ALS » stř 02. zář 2009 20:54:25

No,prosim ta ako sa nastavuje ten program mam taky pocit ze niekde robim chybu...mozes mi to nejak opisat?Mato
OK1LOL
Příspěvky: 202
Registrován: sob 07. bře 2009 22:04:41

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1LOL » stř 02. zář 2009 21:29:49

Jestli pouzivas jako "interface" mezi vysilackou a pocitacem tinytrack3 tak ti to nikdy chodit nebude a ani nemuze. Misto tinytraku pouzij nejake stare TNC a bude to urcite fungovat.
ok2af
Příspěvky: 25
Registrován: sob 07. bře 2009 12:06:31

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od ok2af » stř 02. zář 2009 22:18:47

OM7ALS píše:No,prosim ta ako sa nastavuje ten program mam taky pocit ze niekde robim chybu...mozes mi to nejak opisat?Mato
Záleží jestli chceš dění na APRS sledovat RF cestou (slyšíš nějakou digi, v OM je myslím zatím jen jedna) nebo prostřednictvím nějakého APRS igate přes internet, pokud vzduchem tak není potřeba ani modem, funguje to i přes zvukovou kartu. Nejjednodušší je (pokud ti nevadí že v APRS nebudeš vidět sledovat www.aprs.fi ). TinyTrak je tracker pomocí kterého ve spojení s TRX a GPS budeš vidět na APRS mapě např. v jedoucím autě, podmínkou ale je aby v tvém dosahu byla opět nějaká digi.
OM7ALS
Příspěvky: 6
Registrován: úte 01. zář 2009 12:54:24

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OM7ALS » čtv 03. zář 2009 20:11:35

Rozumiem,v podstate som technicky pripraveny.Modem zatial nemam skusim nejak zohnat,podme teda k nastaveniu programu...mozme?
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1MX » čtv 03. zář 2009 21:20:05

OM7ALS, Nebydlíš náhodou v Jablonové?
OM7ALS
Příspěvky: 6
Registrován: úte 01. zář 2009 12:54:24

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OM7ALS » čtv 03. zář 2009 21:26:45

ano byvam v Jablonovom pti Malackách
Odpovědět