nastavenie APRS

Uživatelská strana APRS, např. modemy, rádia, pokrytí, SW, aprs.fi,
Odpovědět
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1ALX » stř 11. lis 2009 23:28:57

Da se to, pokud se pouzije AGW Packet Engine, provozuji to takto jiz nekolik let :)
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Jeste k GC12AX

Příspěvek od OK1MJO » čtv 12. lis 2009 17:32:07

Ahoj, par aktualnich informaci okolo TNC GC12AX najdete zde:
viewtopic.php?p=2951#p2951

73! Martin
OK1CQC
Příspěvky: 19
Registrován: pon 09. lis 2009 2:42:52
Jméno: Marcel Penkava
Bydliště: Rokycany

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1CQC » pát 13. lis 2009 2:04:36

Ahoj všem.
Stále jsem nepřišel na to,
proč jsou některé rámce označeny jako "nepodporovaný formát"
Zde k náhlednutí: http://aprs.fi/?c=raw&call=OK1CQC&limit=50
.
Moje nastavení zde:
http://www.osro.eu/last1 - nastavení stanice
http://www.osro.eu/last2 - nastavení status text
.
Marcel, OK1CQC.
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1MX » pát 13. lis 2009 8:55:20

UI-View se právě z těchto důvodů vyhýbám... nicméně, zkus to oholit, vymazat statustext, timestamp, vymaž CZ6-6 a uvidíš jestli se to tam bude dál objevovat. postupně přidávej jednu věc po druhé a zkus takto nejít co ho dráždí. (může to být třeba znak zavináče nebo nějaká jiná pitomost)
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1ALX » pát 13. lis 2009 10:02:12

Ja jsem presvedcen ze to nedela UIView, ale propojeni s TNC, nebo TNC samotne.
Kdyz se podivas na tyto ctyri radky a porovnas vzdy s radkem naslednym, tak je videt, ze tam vzdy chybi jeden dulezity znak. U status textu to je ">" a u majaku je to "=". Ve chvili kdy tam tento znak neni, tak je to pochopitelne nepodporovany format. Tento znak totiz prave urcuje o jaky ramec se jedna, jestli je to majak (a jaky), jestli to je status text, textova zprava, nebo objekt atd. Dokonce v majaku i ve statusu chybi prvni cislo z pozice, respektive time stampu. Proste to neco sezralo.

2009-11-13 08:16:32 CET: OK1CQC>APU25N,WIDE2-2,CZ6-6,qAS,OK1KZE-1:22356z* OK1CQC. Marcel, TRX FT897 - 50W, info@osro.eu [Unsupported packet format]
2009-11-13 08:16:38 CET: OK1CQC>APU25N,OK1TEC-3,OK1KKL-2,WIDE2*,CZ6-3,qAR,SR6A:>122356z* OK1CQC. Marcel, TRX FT897 - 50W, info@osro.eu
2009-11-13 08:27:42 CET: OK1CQC>APU25N,WIDE2-2,CZ6-6,qAS,OK1KZE-1:943.98N201334.89E-Rokycany - Czech republic [Unsupported packet format]
2009-11-13 08:27:43 CET: OK1CQC>APU25N,WIDE2-1,CZ6-6,qAR,DL8RDL-5:=4943.98N201334.89E-Rokycany - Czech republic



Konfiguraci mas dle prilozenych obrazku spravne. Jen bych se mozna zeptal proc mas na zacatku status textu hvezdicku, pokud nema konkretni ucel, tak v tom pripade zere zbytecne dva znaky a prodluzuje ramec :) A druha vec je overlay 2 pro symbol, zde by me jen zajimalo, co tim chtel basnik rici, nic jineho proti tomu nemam ;)

Jako pokus o reseni problemu s "nepodporovanym formatem" bych videl zkusit to udelat jako to mam ja, tedy propojit UIVIew s AGW PE, zakladne verze je zdarma a jakmile se propojis pres AGWPE, budes potom moci nastavit UIView jako WIDE1-1 (tzv. fill-in) digipeater a pomoci tak vykryt pripadne tve blizke okoli.
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1ALX » pát 13. lis 2009 10:33:00

Tak beru zpet, koukal jsem na to znovu a vypada to, ze od tebe to jde v poradku. Problem je nekde na ceste. I v uvedenych ctyrech radcich je videt, ze se vzdy jednalo o ten samy majak, resp status text. Tzn. od tebe to odeslo v poradku, ale nektera digi, nebo igate to lidove receno "zprznil". A z historie tvych ramcu to vypada na dva konkretni igate, resp. konkretni software bezici na techto igate. A tim je APRS4R !!
Pokazde kdyz to projde pres OK1KZE-1, nebo DB0HRC-10, tak se to stane (oba bezi na APRS4R).

@1MX Myslim ze to ma neco spolecneho s tim problemem o kterem jiz vime, a to zmena delky ramce (v byte).

Marceli, zkus zrusit ten overlay a tu hvezdicku ve status textu. Uvidime jestli se to zmeni, je to to jedine, cim se to lisi od napr mych paketu (take pouzivam UIView, ovsem mam tam ten AGW PE):
2009-11-12 23:42:47 CET: OK1ALX>APU25N,WIDE1-1,WIDE2-2,qAS,OK1KZE-1:=5004.52N/01425.33E-PHG2638/LiborPRAHA-NoveMesto {UIV32}
2009-11-12 18:09:55 CET: OK1ALX>APU25N,WIDE1-1,WIDE2-2,qAS,OK1KZE-1:>121709zDX: OK1TEC-3 50.42.41N 13.51.40E 81,0km 330° 17:56
Libor, OK1ALX
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1MX » pát 13. lis 2009 10:39:27

Ještě pro začátek zkus taky odmazat to CZ6-6.
ad. ALX, jestli je to v pořádku, tak jak si vysvětluješ, že se to neděje v takovéto míře i ostatním?
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1ALX » pát 13. lis 2009 10:55:09

nijak, netusim, zrejme tam je neco co nevidme, ale oni ano ...

@OK1CQC, pokud je to mozne, zkus zkopirovat odposlechnuty ramec z RF, tedy to co opravdu vysle TNC radiem. Nejlepe nejakym dalsim nezavislym TNC a terminalovym programem. apod.
Libor, OK1ALX
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od ok1lpd » pát 13. lis 2009 13:17:29

Ahoj, pošli ještě, jak máš nastavený Miscellaneous setup...M.
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Dalsi uprava v navodu uprav pro GC12AX

Příspěvek od OK1MJO » pát 13. lis 2009 14:14:13

Omlouvam se, uz mi pamet neslouzi.
Vice zde: viewtopic.php?p=2963#p2963 .

Martin OK1MJO

PS: Pozadal jsem kamarada co programuje Z80 pro radice semaforu jestli by zkusil spachat
neco jako UI-DIGI pro GC12AX, slibil mi, ze s na to podiva. Vysledek by mel byt jeden exe spustitelnej soubor, kde si nakonfigujete EEPROM a vygenerujete cfg.txt a DIGI_GC27B27C.bin, pripadne na zaklade vasi cfg.txt to vygeneruje onen binar. Problem je, ze ten clovicek je dost vytizenej, takze by to bylo nejdriv v 1/4 pristiho roku :( .
Odpovědět