nastavenie APRS

Uživatelská strana APRS, např. modemy, rádia, pokrytí, SW, aprs.fi,
Odpovědět
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od ok1lpd » pát 13. lis 2009 16:02:23

Ahoj Martine, také jsem se už o to zajímal, bylo mi řečeno, že to nejde...Pokud jsou nějaké nové poznatky, bylo by to super...73! Michal
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od ok1lpd » pát 13. lis 2009 19:19:35

Ahoj, tak tu mám ted také problém...Mám tu TNC5 od Dcomu....Už jsem to tu myslím jednou psal. Jak je možné, že pod W95 s UI-VIEW -nastavení WA8DED- to jede bez problémů a hlavně KLÍČUJE. Jakmile to jede pod dosem digi ned--zřejmě v kiss--, tak ani jeden maják neodvysílá, i když se o to program urputně snaží...Nebude to třeba tím, Poradí někdo, určitě to bude nějaká blbost..Díky Michal
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1TEB » pát 13. lis 2009 20:37:13

OK1ALX píše:nijak, netusim, zrejme tam je neco co nevidme, ale oni ano ...

@OK1CQC, pokud je to mozne, zkus zkopirovat odposlechnuty ramec z RF, tedy to co opravdu vysle TNC radiem. Nejlepe nejakym dalsim nezavislym TNC a terminalovym programem. apod.
Vypadá to skutečně na problém s APRS4R, ač u jiných klient stanic se tak neděje a danými igaty prochází bez problémů. Nicméně:

1. přehodnotil bych výkon 50 W na stacionární stanici mě přijde poměrně dost, zkusil bych snížit víc jak o polovinu alespoň do doby, než se přijde na problém
2. přehodnotil bych zvolení symbolu s overlay pro domácí stanici
3. přehodnotil bych obsah Status textu ( proč psát znovu svou call apod.)

Obecně: obsahy rámců by měli být co nejkratší, zvětšuje se propustnost aprs sítí, snižuje se jejich ztrátovost.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
OK1CQC
Příspěvky: 18
Registrován: pon 09. lis 2009 2:42:52
Jméno: Marcel Penkava
Bydliště: Rokycany

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1CQC » sob 14. lis 2009 5:27:37

Ahoj.
Formát status textu jsem upravil následovně:
http://www.osro.eu/new1.png - Status text
http://www.osro.eu/new2.png - Station setup
.
Jednou to hlásí, že je formát v pořádku, za chvíli je to zase špatně.
I když je formát naprosto stejný.
.
Snížením výkonu docílim leda toho, že mě I-gate uslyší mizerně, nebo vůbec.
Kdybychom si tady měli kecat do výkonu, tak by se to zvrhlo někam úplně jinam.
.
overlay jsem též nastavil na 1 (na obrázku je to špatně)
.
A pro jistotu stáhnu ještě ten výkon.
Jistota je jistota - řekla jeptiška a navlékla prezervativ na svíčku.
Hi.
Takže výkon také stahuji na 25W.
Naposledy upravil(a) OK1CQC dne sob 14. lis 2009 7:11:19, celkem upraveno 4 x.
OK1CQC
Příspěvky: 18
Registrován: pon 09. lis 2009 2:42:52
Jméno: Marcel Penkava
Bydliště: Rokycany

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1CQC » sob 14. lis 2009 6:10:59

Zatím nepomohlo nic.
S výkonem jsem sjel nejdřína 25W a teď jsem na 5W.
Naposledy upravil(a) OK1CQC dne sob 14. lis 2009 6:49:02, celkem upraveno 1 x.
OK1CQC
Příspěvky: 18
Registrován: pon 09. lis 2009 2:42:52
Jméno: Marcel Penkava
Bydliště: Rokycany

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1CQC » sob 14. lis 2009 6:31:42

Nic nepomohlo.
Tak jedině zkusit firm, který umí KISS.
Nejdříve, ale musím sehnat epromu a někoho, kdo mi
do ní nahraje 2.7b.
.
Teď to vracím na původní hodnoty.
A výkon opět 50W.
Pokud má někdo jiné nápady, napište.
Díky, ahoj.
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1TEB » sob 14. lis 2009 7:13:00

Zkus ještě zaškrtnout Compressed Beacon, ve vokně Station setup. Ať uvidíme, co to dělá, když se ten rámec zabalí.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
OK1CQC
Příspěvky: 18
Registrován: pon 09. lis 2009 2:42:52
Jméno: Marcel Penkava
Bydliště: Rokycany

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1CQC » sob 14. lis 2009 8:02:40

To jsem také zkusil a pořád stejný.
Pro jistotu, teď znovu zapnu kompresi a uvidíme.
Ale už jsem to fakt zkoušel.
M.
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1TEB » sob 14. lis 2009 10:24:27

OK1CQC píše:To jsem také zkusil a pořád stejný.
Pro jistotu, teď znovu zapnu kompresi a uvidíme.
Ale už jsem to fakt zkoušel.
M.
No, jo, koukám, ono to sice zabalí vše, ale identifikátor ne :) . Tak nic. Ale vypadá to skutečně na problém s igate via APRS4R software. Nechápu jen jedno, že třeba Libor 1ALX via OK1KZE-1 s ui-view + TNC2 = bezproblému. Zkusil bych tedy udělat přesně to, co má Libor. To AGWPE jsi už zkoušel? Download je zde.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
OK2ZO
Příspěvky: 485
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK2ZO » sob 14. lis 2009 10:30:55

Podle me to delaji nejake igate.. Toto je uplne ten samy paket, ktery zopakoval OK7RB-1 a pak pokracoval na 2 ruzne Igate. Podle zkraceni u druheho paketu podezrivam APRS4R. Takze nehledal bych problem u CQC..

2009-11-14 05:37:22 UTC: OK1CQC>APU25N,OK7RB-1*,WIDE2-1,CZ6-6,qAR,OK1TEB:=4943.98N101334.89E-Rokycany - Czech republic
2009-11-14 05:37:24 UTC: OK1CQC>APU25N,OK7RB-1*,WIDE2,CZ6-6,qAS,DB0HRC-10:4943.98N101334.89E-Rokycany - Czech republic [Unsupported packet format]
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět