nastavenie APRS

Uživatelská strana APRS, např. modemy, rádia, pokrytí, SW, aprs.fi,
Odpovědět
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1ALX » sob 14. lis 2009 12:19:48

ono to neni tak uplne jednoznacne. Na prvni pohled se zda ze problem u CQC neni, ale proc to tedy ostatnim stanicim nedela???

Ja si myslim ze problem bude v necem co nevidime, tedy HEX format zpravy, jak se zminoval Milan MX.

Urcite bych vyzkousel to nastavit pres AGWPE, prinejmensim jestli se to nejak zmeni.

@TEB, Pavle, ja pouzivam TNC5.

Tale jsem si vsiml, ze pres KZE-1 zmizi dva znaky na zacatku a u DB0HRC-10 jen jeden :)

@CQC, nemas nahodou nejaky jiny modem? Treba si jen pujcit na zkousku.
Jinak s vykonem to samozrejme nesouvisi, ale pokud te nejaka digi slysi i s 5W je opravdu zbytecne tam palit 50W ze stabilni stanice, slysi te pak vice digin a zvysuje se traffic :) To si radsi nastav delsi cestu s CZ7-7 a dostanes se dal i tak ;)
Jo a jeste jsi mi nerekl co to znamena ten overlay 1? :) Jen pro zajimavost, protoze overlay 1 se zpravidla pouziva pro fill-in digi ;)
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1MJO » sob 14. lis 2009 13:16:45

ok1lpd píše:Ahoj, tak tu mám ted také problém...Mám tu TNC5 od Dcomu....Už jsem to tu myslím jednou psal. Jak je možné, že pod W95 s UI-VIEW -nastavení WA8DED- to jede bez problémů a hlavně KLÍČUJE. Jakmile to jede pod dosem digi ned--zřejmě v kiss--, tak ani jeden maják neodvysílá, i když se o to program urputně snaží...Nebude to třeba tím, Poradí někdo, určitě to bude nějaká blbost..Díky Michal
Mozna ti poradi Karel OK2SCS (Benghi):
http://isb.benghi.org/publish/39/
http://isb.benghi.org/publish.php?board=AX.25

A tez: http://www.cbradio.cz/doc/_Other/PR%20m ... nualcz.pdf

Jinak nevim.
Martin OK1MJO
OK1CQC
Příspěvky: 19
Registrován: pon 09. lis 2009 2:42:52
Jméno: Marcel Penkava
Bydliště: Rokycany

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1CQC » ned 15. lis 2009 8:28:42

Tak status text, jsem zrušil úplně.
A nyní je to následovně:
.
http://www.osro.eu/unfor.png - pouze station setup
.
Pokud to nepomůže vymažu celý beacon.
OK1CQC
Příspěvky: 19
Registrován: pon 09. lis 2009 2:42:52
Jméno: Marcel Penkava
Bydliště: Rokycany

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1CQC » ned 15. lis 2009 8:39:22

Změna - je to nastavené následovně:
http://www.osro.eu/unfor2.png
OK1CQC
Příspěvky: 19
Registrován: pon 09. lis 2009 2:42:52
Jméno: Marcel Penkava
Bydliště: Rokycany

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1CQC » ned 15. lis 2009 9:46:24

Tak už jsem se smířil s tím,
že zkrátka někudy rámce neprojdou i
kdybych se na hlavu stavěl.
.
Hlavně, že alespoň někde projdou.
Upřímně už je mi to šumafuk.
.
Je dosti zajímavé, že někde procházejí pokaždé,
naprosto bezchybně. Až se mi skoro nechce věřit,
že chyba je u mě.
.
Nějak to funguje, tak to nechám fungovat.
Díky všem za ochotu a rady.
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1ALX » ned 15. lis 2009 12:34:39

Marceli, to neni moc konstruktivni pristup :D ale na jednu stranu te chapu ....

Nicmene, par lidi ti tu psalo co mas vyzkouset, vcetne me a nevim jestli jsi to vubec cetl.
Jsem presvedcen, ze je to pul na pul, cast problemu vznika u tebe a pote se toho chyti aprs digi, ktere bezi na sw aprs4R (KZE-1 atd.)

To co jsme ti radili, je pouzit AGW PE (http://www.sv2agw.com/downloads/agwpe.zip). Nakonfigurovat v nem Tve TNC a v UIView nastavit komunikaci pres AGW PE.
Dalsi moznost je pouzit jiny software na APRS, aby se overilo, zda tyto problemy nevyvolava UIView jako takove. Napr, AGW Tracker (http://www.sv2agw.com/downloads/AGWTrackerU.msi). Bohuzel vsak neni zadarmo, ale ma 30dni na odzkouseni. Zkus a uvidis.
Take jsem se te ptal, jestli nemas nahodou jiny modem, ci moznost si zapujcit, aby se dalo odposlechnout, co je vyslano do RF pomoci jineho terminaloveho programu.

Urcite by bylo dobre, kdyz uz jsi tu rozpoutal okolo toho takovou diskuzi, abycho mse dozvedeli, kde je ta pricina problemu :) Uz jenom kvuli tomu, aby se toho mohli vyvarovat dalsi uzivatele, nebo trba take, aby se mohla poslat zprava autorum o tom co maji spatne.
Zkus se zapojit ;)

Opet se pokusim vznest dve otazky:
prvni tykajici se overlay, ktere pouzivas. Co nam ostatnim uzivatelum ma cislo jedna pres symbol na mape ma rici?
druha se tyka hvezdicky, kterou mas ve textu, ma to mit nejaky konkretni vyznam? Pokud ano, tak jaky. Mozna mi odpovi nekdo jiny kdo to pochopil :)

Hodne zdaru a neztracej hlavu :mrgreen:

A
Libor, OK1ALX
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od ok1lpd » ned 15. lis 2009 15:31:18

Také si myslím, že za to UI-VIEW nemůže, ale určitě bych dal pryč hvězdičku v majáku a zajímal by mne MISCELLANEOUS SETUP. M.
OK1CQC
Příspěvky: 19
Registrován: pon 09. lis 2009 2:42:52
Jméno: Marcel Penkava
Bydliště: Rokycany

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1CQC » ned 15. lis 2009 19:12:27

Ahoj.
Dnes jsem se tím zabýval celou noc.
Spát jsem šel až v 8 hodin ráno a vyzkoušel skoro všechno,
co jste radili, včetně smazání hvězdiček a zavináčů ze statust textu.
.
Nakonec jsem celý status text úplně vypnul - ale to jsem tady psal a asi jste to nečetli.
Nakonec jsem nechal jen beacon a do beaconu napsal "test".
.
Snažil jsem se rozjet jiný soft.
AGWPE se mi nezadařilo rozjet.
Ale zkusím ještě tu zkušební verzi toho softu,
kterou tu zmiňoval OK1ALX.
.
Už si nepamatuji, proč jsem zadával číslo do Overlay,
takže tam není momentálně žádná hodnota zadaná.
.
Nemám možnost odposlechu na dalším terminálu.
Mám tady pouze jeden TNC.
.
Takže další test provedu s jiným softem, pak se uvidí.
S pozdravem Marcel, OK1CQC.
OK1CQC
Příspěvky: 19
Registrován: pon 09. lis 2009 2:42:52
Jméno: Marcel Penkava
Bydliště: Rokycany

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK1CQC » ned 15. lis 2009 19:18:25

OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavenie APRS

Příspěvek od OK2ZO » ned 15. lis 2009 19:42:53

Nezkousel jsi treba AGWPE se zvukovkou? Interface k radiu je velmi jednoduchy a na slusnejsi masine to skoro nic nezere.. k AGWPE pak lehce napasujes temer cokoliv. Jinak stejne by bylo lepe nechat nekde vypalit TF2.7b do te epromky, abys mohl jet v KISS.. Pak nema problema...
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět