Jaký GPS modul ?????

Uživatelská strana APRS, např. modemy, rádia, pokrytí, SW, aprs.fi,
Odpovědět
ok2af
Příspěvky: 25
Registrován: sob 07. bře 2009 12:06:31

Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od ok2af » úte 24. bře 2009 9:05:19

Protože mně odešel starší GPS modul, resp. chová se velice divně, jakoby tupě, a nepodařilo se mně ho uzdravit uvažuju o koupi nového.
Koukal jsem různě po webech co je momentálně k mání a zjistil jsem, že je dnes celkem problém sehnat modul s výstupem RS-232 , vesměs se prodávají s výstupem na USB nebo PS-2. Proto se ptám jaké máte zkušenosti , případně poraďte který pořídit, jestli se dá použít i případně ten na USB ?
Budu ho používat ve spojení s Tiny Trackem.
Díky za odpovědi Milan
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od ok2ila » úte 24. bře 2009 9:51:13

http://www.gpsmorava.cz/produkty/5-pda- ... -9450.html

Vynikající modul. Je to SiRFIII a cena perfektní. Kdybys měl možnost, tak přímo v Ostravě ho lze (nebo aspoň šlo) pořídit i bez toho USB převodníku za cca 720 Kč. Jinak budeš mít s hledáním RS232 opravdu problém...
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od OK2ZO » úte 24. bře 2009 11:08:50

Ja mam GPS s PS/2 konektorem (samice), nicmene na nej je vyveden standardni RS232 signal (+ serial TTL). Takze sem akorat vyrobil nestandardni kablik Minidin<>Canon9, kde na pin 4 je privedeno 5V z OT+ pro napajeni GPS a bezi to. Nicmene se mi taky zda, ze ten modul je nejaky tupejsi, na okne v praci se mi za 2 dny vubec nechytil. Doma za 5 min. Tak nevim, jestli tu nemame v okoli nejaky radiovy smog :? ?
OK2ZO Libor/Adamov
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od OK1MX » stř 25. bře 2009 15:08:55

ok2af píše:Protože mně odešel starší GPS modul, resp. chová se velice divně, jakoby tupě, a nepodařilo se mně ho uzdravit uvažuju o koupi nového.
Koukal jsem různě po webech co je momentálně k mání a zjistil jsem, že je dnes celkem problém sehnat modul s výstupem RS-232 , vesměs se prodávají s výstupem na USB nebo PS-2. Proto se ptám jaké máte zkušenosti , případně poraďte který pořídit, jestli se dá použít i případně ten na USB ?
Budu ho používat ve spojení s Tiny Trackem.
Díky za odpovědi Milan
Koukni po bazarech, aukru.... Za pár kaček se dají občas koupit starší GPS, jak jsem takto koupil Garmin GPSIII+ za 600Kč a vozím ho v autě dodnes. Má to výhodu v tom, že ještě na jeho displeji můžu sledovat rychlost, výšku, lokátor....teď jsem koukal že tam je... http://www.aukro.cz/item591786778_gps_garmin_ii.html
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od ok1lpd » pát 27. bře 2009 10:48:10

Ahoj, jak psal ok2ila, mám ho také a naprostá spokojenost...dle ok2imh chodí i na podlaze auta...jinak na aukru moc GPS moduly(kromě BT) nejsou a o moc levnější také ne...Michal
ok2af
Příspěvky: 25
Registrován: sob 07. bře 2009 12:06:31

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od ok2af » ned 29. bře 2009 22:07:26

Díky všem za příspěvky. Tak nakonec jsem pořídil KOUWELL-9882 rozhodující byla samozřejmě i cena HI. Myslím že naší věci plně vyhoví a zdá se že to chodí OK. Akorát mně trochu dostali se zapojením PS/2 konektoru, protože když jsem to chtěl zapojit podle standart zapojení PS2 co jsem našel na netu tak to samozřejmě nechodilo. Až jsem našel v nějakém fóru přímo zapojení PS2 tohoto modulu , tak to začalo fungovat, ikdyž to bylo trochu jinak než u PC. Takže jsem vyrobil přechodku PS2->COM , akorát je to potřeba externě napájet, když jsem to testoval na PC tak COM to neuživí.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od OK2ZO » pon 30. bře 2009 15:55:15

Takze presne jako u me.. ;-)
OK2ZO Libor/Adamov
ok2af
Příspěvky: 25
Registrován: sob 07. bře 2009 12:06:31

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od ok2af » pon 30. bře 2009 19:40:28

OK2ZO píše:Takze presne jako u me.. ;-)
..no vidíš Libore kdybych se zeptal rovnou tebe ušetřil bych si čas.... :)
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od OK2ZO » pon 30. bře 2009 21:59:07

ok2af píše:
OK2ZO píše:Takze presne jako u me.. ;-)
..no vidíš Libore kdybych se zeptal rovnou tebe ušetřil bych si čas.... :)
Hlavne, ze to mas o par prispevku vys popsany..
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od OK2ZO » pon 30. bře 2009 22:08:09

ok2af píše:Díky všem za příspěvky. Tak nakonec jsem pořídil KOUWELL-9882 rozhodující byla samozřejmě i cena HI. Myslím že naší věci plně vyhoví a zdá se že to chodí OK. Akorát mně trochu dostali se zapojením PS/2 konektoru, protože když jsem to chtěl zapojit podle standart zapojení PS2 co jsem našel na netu tak to samozřejmě nechodilo. Až jsem našel v nějakém fóru přímo zapojení PS2 tohoto modulu , tak to začalo fungovat, ikdyž to bylo trochu jinak než u PC. Takže jsem vyrobil přechodku PS2->COM , akorát je to potřeba externě napájet, když jsem to testoval na PC tak COM to neuživí.
Ve svem starem TT jsem vzal 5V ze stabilizatoru, pouze jsem jej prekopal na velkou 7805 (TO220) a jeste mu pridal kridylko na chlazeni. Vyvedl na pin 1(canon9) a bylo napajeni GPS vyreseno. Ted jsem to predelal na pin 4 k OT+. Prevodnik USB/RS232 jsem kuchnul a pridal 2 draty (mozna by stacil i 1 :-)) z napajeni USB na pin 4 RS232. Propojil GPS s PC pres tento prevodnik a redukci a ejhle, nastaven prislusny COM port 4k8 8N1 a data se jen hrnuly...
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět