Jaký GPS modul ?????

Uživatelská strana APRS, např. modemy, rádia, pokrytí, SW, aprs.fi,
Odpovědět
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od OK1MJO » pon 13. črc 2009 22:16:50

Tak jsem na zaklade poslednich informaci jsem zvolil trochu jinej obvod LT1521CST-5 (SOT223) a upravil jsem schema.
http://www.ok0bez.com/files/aprs/TH-D7_ ... schema.jpg
http://zefiryn.tme.pl/dok/a04/lt1521cst.pdf

Martin
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od OK2ZO » úte 14. črc 2009 7:28:06

Sem si rikal, proc nepouzijes to 3vyvodove pouzdro.. :)
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od OK1MJO » stř 15. črc 2009 12:31:52

Tak me Paja 1PJV upozornil na mozny problem s touhle GPS.
Uz abych to vyzkousel...jenze soucastky dojdou az v pristim tydnu :( .
http://www.webalice.it/hotwater/Potator.htm#background

V pripade nouze se pustim do upravy.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

A kdyz uz budu u toho, tak bych se jukl na ten DCD.
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od ok1djo » stř 15. črc 2009 13:01:47

v clanku se pise, ze tato chyba (ocekavany NMEA 183.2 format, tj ze nezkousne "presnejsi" NMEA 183.3) byla v prvnich verzich T7D, tj radia s V2.0 firmwarem by meli byt teoreticky v poradku?

ad napajeni gps z D7 - moznym resenim je "venovat" GPSce nektere z clanku - tj nenapajet GPSku ze vsech 2x4 AA clanku (nebo to jsou AAA?) ale napajet ji naprimo ze 3 (pozor, aby GPS mela spolecnou zem s radiem). Tj bud na GPSku privest napajeni z tretiho clanku smerem od zeme, nebo tremi clanky napajet GPS a D7ku zbyvajicimi peti.

ad pripojeni Kouwellu k D7 - imo je zbytecne pripojovat pin ve smeru D7 > GPS - muze zustat nezapojeny. Tahle GPS nema display, tj data, prijata z aprs, jsou GPS k nicemu.

Imo by se melo dat take GPSce rict, ktere "vety" ma presne posilat a take jak casto - teoreticky se tim da castecne snizit spotreba, GPS by neposilala data, ktera D7ka necte (v clanku viz vyse pisi, ze D7 "rozumi" jen $GPGGA a $GPRMC, tj ostatni jdou mimo) a ty ktere cte, se nemusi nutne sypat kazdou vterinu, kdyz radio vysila rekneme kazdou minutu ;)
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od OK1MJO » stř 15. črc 2009 22:22:04

1)
To si myslim taky, mam v2, takze az budu mit konektor 2.5stereo a nejaky vodice, tak to odzkousim driv nez zacnu delat ten AKUpack.
Dam vedet.

2)
Dik za tip. Je fakt, ze by zmizel "zrout" elektriky. Ale otazka je co udela s clankama a jaky to bude mit vliv na bezny provoz kdyz se clanky budou vybijet nerovnomerne. Vsude totiz ctu, ze clanky do akupacku by meli mit vsechny stejnou kapacitu, zkratka aby se nemichaly treba 2000mAh s 1200mAh apod. .
Napad je to dobry...usetril bych 126,- za stablik, ale na druhe strane se clanky budou vybijet nerovnomerne.
Takze otazka zni.... udelat stablik a rovnomerne vybijet AKU nebo neudelat stablik a nerovnomerne vybijet AKU po 4ks AAA ?

Spise lepsi je vzit napajeni z celeho jednoho drzaku (4xAAA) nez ze 3. Takze do nabijecky (mam jen pro 4 pozice AA/AAA...Voltcraft IPC-1 s plnym vybavenim ... http://my.opera.com/touza/blog/9-2-2008 ... blogshopin , http://www.kronium.cz/baterie-a-nabijec ... d_119.html) bych strkal k nabiti vzdy jen 4 clanky. Kdyz bych vytahnul napajeni ze tretiho clanku, tak by to sice nevadilo (nabijecka nabiji kazdy clanek zvlast nezavisle), ale muzu se dostat k nabijecce co nabiji vsechny soucasne....napriklad mam od Hamy nabijecku pro 8 pozic AA/AAA soucasne (je na 12V, takze dobra do auta).
A i pro technicke strance je lepe proveditelne vyvest napajeni mezi obema drzaky = 4-5.2V.
Diky za nakopnuti :idea: , ale porad me trapi jestli nebude na skodu nerovnomerne vybijeni AKU.

3)
Sice to pripojovat nemusim, ale kdyz uz tam ten vyvod je (na PS do tistaku i na kabliku 2.5mm stereo > stinena dvoulinka), tak udelat centimetr dlouhy spoj na tistaku me nezabije. Je fakt, ze zpetnym smerem se da tato GPS naprogramovat pro ruzne vystupni rychlosti a formaty dat (ulozi se do eeprom v gps) atd..

4)
Toto by melo jit teoreticky nastavit tim zpetnym kanalem do GPS pro seriovce. Nekde jsem se docetl, ze tam jde nastavit i podle zmeny pozice treba o 30m.


Martin
om2rc
Příspěvky: 4
Registrován: stř 01. črc 2009 9:58:42

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od om2rc » pon 20. črc 2009 9:34:49

om2rc píše:Zdravim,

pozeral som sa po tom module KW-9883 na Slovensku, ale nikde (ani v nasom ed system) ho nemaju....Postovne z OK do OM je vo vacsine e-shopov vacsie ako cena samotneho modulu. Preto mam otazku, ci niekto nema nejaky ten kus,dva doma navyse, alebo ci by mi niekto nevedel pomoct s co najmensimi nakladami dostat ku mne domov 1-2ks...penize nemam problem poslat na bank.ucet v OK. Dik ! Roman om2rc

Tak na moju prosbu sa mi neozval nikto a moduly sa medzitým vypredali... Co uz, nastastie svet nestoji na APRS, ak sa podari nasetrim a kupim niekedy nejaky iny...Dakujem vsetkym bratom Cechom za pomoc. :(
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od ok2jkd » pon 20. črc 2009 10:28:36

om2rc píše: Tak na moju prosbu sa mi neozval nikto a moduly sa medzitým vypredali... Co uz, nastastie svet nestoji na APRS, ak sa podari nasetrim a kupim niekedy nejaky iny...Dakujem vsetkym bratom Cechom za pomoc. :(
Reknu ti to asi tak. Jednou jsem posilal zasilku na Slovensko a od te doby se mi tam nechce nic posilat. 1kg obyc. balicek vyjde na 300,- , protistrana nas*na za vysoky poplatek pri prevodu penez ze Slovenska do Cech.
Je to velky nepomer.... kdyz 1kg balicek z Ciny vychazi na $20 tj. 400,- a paypal platba 0,-

Nediv se, ze se do toho nikde nehrne.
om2rc
Příspěvky: 4
Registrován: stř 01. črc 2009 9:58:42

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od om2rc » pon 20. črc 2009 10:57:59

ok2jkd píše:
om2rc píše: Tak na moju prosbu sa mi neozval nikto a moduly sa medzitým vypredali... Co uz, nastastie svet nestoji na APRS, ak sa podari nasetrim a kupim niekedy nejaky iny...Dakujem vsetkym bratom Cechom za pomoc. :(
Reknu ti to asi tak. Jednou jsem posilal zasilku na Slovensko a od te doby se mi tam nechce nic posilat. 1kg obyc. balicek vyjde na 300,- , protistrana nas*na za vysoky poplatek pri prevodu penez ze Slovenska do Cech.
Je to velky nepomer.... kdyz 1kg balicek z Ciny vychazi na $20 tj. 400,- a paypal platba 0,-

Nediv se, ze se do toho nikde nehrne.
Postovne pri 500g by vyslo 110Kc obycajne -143Kc doporucene, rozmery aj hmotnost som urcite vysoko prehnal. Prevod penez nepocitam, mam bank.ucet v OK, ako som aj pisal. Aj tak chapem ze sa dnes nikto do takejto pomoci nehrnie, ani radioamateri...
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od ok2jkd » pon 20. črc 2009 11:08:00

om2rc píše: Postovne pri 500g by vyslo 110Kc obycajne -143Kc doporucene, rozmery aj hmotnost som urcite vysoko prehnal. Prevod penez nepocitam, mam bank.ucet v OK, ako som aj pisal. Aj tak chapem ze sa dnes nikto do takejto pomoci nehrnie, ani radioamateri...
Fajn, tak pokud ti to tak vyhovuje a souhlasis tak jsem ochoten ti to poslat. Muj soused/kolega si ten KW-9883 tady v Ostrave take nekde sehnal, tak se ho optam. Jinak pokud bys chtel cosi ze Sectronu napr. http://www.sectron.cz/produkty/226-vypr ... y-gps.html tak taky neni problem.
om2rc
Příspěvky: 4
Registrován: stř 01. črc 2009 9:58:42

Re: Jaký GPS modul ?????

Příspěvek od om2rc » pon 20. črc 2009 11:27:40

ok2jkd píše:
om2rc píše: Postovne pri 500g by vyslo 110Kc obycajne -143Kc doporucene, rozmery aj hmotnost som urcite vysoko prehnal. Prevod penez nepocitam, mam bank.ucet v OK, ako som aj pisal. Aj tak chapem ze sa dnes nikto do takejto pomoci nehrnie, ani radioamateri...
Fajn, tak pokud ti to tak vyhovuje a souhlasis tak jsem ochoten ti to poslat. Muj soused/kolega si ten KW-9883 tady v Ostrave take nekde sehnal, tak se ho optam. Jinak pokud bys chtel cosi ze Sectronu napr. http://www.sectron.cz/produkty/226-vypr ... y-gps.html tak taky neni problem.
OK, diky, optej se prosim. Teraz som si nasiel SZ, takze predsa sa mi niekto ozval, moja chyba, nesimol som si...
Odpovědět