Propojeni UI Wiev a pc

Uživatelská strana APRS, např. modemy, rádia, pokrytí, SW, aprs.fi,
ok7ss
Příspěvky: 4
Registrován: pon 31. srp 2009 6:56:38

Propojeni UI Wiev a pc

Příspěvek od ok7ss » úte 18. led 2011 18:33:27

Prosíma vas poradími nekdo jak nastavit a propojit pc a programem ui wiev 32 a agw packet a stanici aby při odeslani F9 zakličovala stanici diky
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni UI Wiev a pc

Příspěvek od OK1TEB » úte 18. led 2011 19:27:03

A jak jsi s tím daleko?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
ok7ss
Příspěvky: 4
Registrován: pon 31. srp 2009 6:56:38

Re: Propojeni UI Wiev a pc

Příspěvek od ok7ss » úte 18. led 2011 20:39:24

mam nainstalovane všechno vysliačku nachystanou s obvodem na spinani podle echolinku jen nevim co mam nastavit aby to spinalo
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni UI Wiev a pc

Příspěvek od OK2ZO » úte 18. led 2011 22:14:53

Takze vse nastavis v AGWPE - vytvoris port1 - v jeho properties - TNC setup
- Select port - COM? kde mas klicovani..
- TNC Type - Soundcard
- Serial port/modemBaudrate - 1200
- Single port
- TNC subtype - kiss simple
Vse ostatni nech v defaultu.. Pak nastavis nejak rozumne urovne zvukovky.. Pro out to bude asi dost nizko, pro in je to ruzne..
Samozrejmosti je v mixeru nastaveni a aktivace spravnych vstupu LineIn nebo Mic..
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni UI Wiev a pc

Příspěvek od OK2ZO » úte 18. led 2011 22:27:08

Jo, jeste se predpoklada, ze mas OS vyssi nez Win98.. jinak bys musel jeste doinstalovat TCPIP protokol.. :lol:
Jinak v UI-View32 pak nastavis Setup-Comms setup nasledovne:
Obrázek
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni UI Wiev a pc

Příspěvek od OK2ZO » úte 18. led 2011 22:32:18

Ale jestli muzu radit, vyprdni se na UI-view a stahni si AGW Tracker..
OK2ZO Libor/Adamov
ok7ss
Příspěvky: 4
Registrován: pon 31. srp 2009 6:56:38

Re: Propojeni UI Wiev a pc

Příspěvek od ok7ss » úte 18. led 2011 22:33:11

to vše mam anekličujeto nevim jestli ty piny na com zasuvce jsou dobře mam tam 4 a zem na 5 nebo to ma byt jinak mam to podle
:http://www.hamradio.cz/prevadece/echo/pc_rdst.php
ok7ss
Příspěvky: 4
Registrován: pon 31. srp 2009 6:56:38

Re: Propojeni UI Wiev a pc

Příspěvek od ok7ss » úte 18. led 2011 22:34:01

odkud to mam stahnou ten AGW tracker a jak to nastavit ze stanici
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni UI Wiev a pc

Příspěvek od OK2ZO » úte 18. led 2011 22:35:32

Aha, tam je chyba na obrazku.. ne pin 4, ale 7 pro Canon9 - RTS

Ten obrazek je asi prejaty z jine aplikace, kde se pin 4 pouzival pro telegrafni klicovani - treba LOCATOR od OK1DUO atp..
Naposledy upravil(a) OK2ZO dne úte 18. led 2011 22:44:18, celkem upraveno 1 x.
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni UI Wiev a pc

Příspěvek od OK2ZO » úte 18. led 2011 22:36:44

ok7ss píše:odkud to mam stahnou ten AGW tracker a jak to nastavit ze stanici
http://www.sv2agw.com/downloads/AGWTrackerU.msi
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět