zajímavosti

Uživatelská strana APRS, např. modemy, rádia, pokrytí, SW, aprs.fi,
OK2ZO
Příspěvky: 485
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: zajímavosti

Příspěvek od OK2ZO » úte 13. dub 2010 21:17:35

Teda, nevim, jestli sem na to neprisel. Ale jestli to je tim, co si myslim, tak me asi jebne.. ;) Jest to necham nejaky den testovat.. Ted je to uz pod novou znackou OK2RKB-2 i kdyz to zatim porad bezi u me na stole..
OK2ZO Libor/Adamov
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: zajímavosti

Příspěvek od ok2slc » stř 14. dub 2010 7:53:26

No, u "me" se to uz od vcerejska spravilo, viz. http://aprs.fi/?c=raw&call=OK2SLC-2&lim ... iew=normal
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: zajímavosti

Příspěvek od OK1MX » stř 14. dub 2010 8:30:32

OK2ZO píše:Teda, nevim, jestli sem na to neprisel. Ale jestli to je tim, co si myslim, tak me asi jebne.. ;) Jest to necham nejaky den testovat.. Ted je to uz pod novou znackou OK2RKB-2 i kdyz to zatim porad bezi u me na stole..
Tak ven s tím... :shock:
OK2ZO
Příspěvky: 485
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: zajímavosti

Příspěvek od OK2ZO » stř 14. dub 2010 18:13:17

No, "tim" to nebylo.. Zjistil sem, ze jaxem pretahoval konfigurak od DN pres windows, zustaly tam CTRL-M znaky na konci radku.. Ale zjevne to tim neni..
OK2ZO Libor/Adamov
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: zajímavosti

Příspěvek od ok2ila » stř 14. dub 2010 21:31:18

OK2ZO píše:No, "tim" to nebylo.. Zjistil sem, ze jaxem pretahoval konfigurak od DN pres windows, zustaly tam CTRL-M znaky na konci radku.. Ale zjevne to tim neni..
Asi problém vyřešen není. Pořád je (nejen) na Moravě pár digin, které vesele poskakují (záměna CALL a PATH). Můžeš zkusi diginu úplně vypnout, jestli problém zmizí?
OK2ZO
Příspěvky: 485
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: zajímavosti

Příspěvek od OK2ZO » čtv 15. dub 2010 7:48:49

Jeste me vecer napadlo, ze jsem mel moc kratke TXD (zmatlo me, ze bezne se TXD udava v desitkach ms, ale v Linuxu holt primo v ms, prestoze TNC stejne umi jen desitky ms). Nyni je prodlouzeno a i na ucho slysim kratucky zacatek vysilani pred samotnym paketem, takze snad O.K. Presto se objevily 2 pakety od WIDE2-1.. Takze ted uz me jen napada, ze se ty signaly biji mezi kopci a vznika z toho maglajz.. Uvidime po presunu do Brna..
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 485
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: zajímavosti

Příspěvek od OK2ZO » čtv 15. dub 2010 16:06:46

Ne.. vzdavam to.. :(
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 485
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: zajímavosti

Příspěvek od OK2ZO » čtv 15. dub 2010 17:01:27

OK2ZO píše:Ne.. vzdavam to.. :(
Jeste posledni sance, jine TNC.. Ale prakticky totozne..
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 485
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: zajímavosti

Příspěvek od OK2ZO » pát 16. dub 2010 6:54:04

No to mi posolte bulvu.. po vymene TNC a cca 12h provozu - ani jedna chyba.. Jedinej rozdil v TNC je, ze to nynejsi jede po rs232 na 4k8..
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 485
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: zajímavosti

Příspěvek od OK2ZO » pát 16. dub 2010 7:32:14

Dalsi poznatek..
prikaz na prepnuti TNC do KISS modu pri rychlosti portu 4800 nefunguje, musel jsem prejumperovat na 9600, pak funguje..
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět