Profi HAM stanice?! AR685

OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Profi HAM stanice?! AR685

Příspěvek od OK1MX » pon 07. lis 2016 16:46:05

Co si o tom myslíte, měli byste zájem?
http://www.hamradio.cz/index.php/2016/1 ... m-stanice/
Naposledy upravil(a) OK1MX dne pon 07. lis 2016 17:39:19, celkem upraveno 1 x.
ok1jlm
Příspěvky: 2
Registrován: sob 14. bře 2009 14:52:00

Re: Profi HAM stanice?! AR685

Příspěvek od ok1jlm » pon 07. lis 2016 19:46:25

Zdar, cena dobrá, co dodat u mě jeden kousek najde uplatnění, hi
ok2it
Příspěvky: 7
Registrován: pon 15. srp 2016 12:41:25
Jméno: Jiří

Re: Profi HAM stanice?! AR685

Příspěvek od ok2it » úte 08. lis 2016 9:00:56

Rozhodne to je moc zajimave i pro nas batmany.
OK2HF
Příspěvky: 5
Registrován: ned 08. črc 2012 16:01:40
Jméno: Petr

Re: Profi HAM stanice?! AR685

Příspěvek od OK2HF » úte 08. lis 2016 21:09:04

Bez šifrování a za cenu tří Tyter? No, ještě počkám.
ok2it
Příspěvky: 7
Registrován: pon 15. srp 2016 12:41:25
Jméno: Jiří

Re: Profi HAM stanice?! AR685

Příspěvek od ok2it » úte 08. lis 2016 21:51:45

Petr ocividne setri kde muze aby mohl postavit nejaky prevadec ze?
OK1ITE
Příspěvky: 1
Registrován: pon 13. čer 2016 12:18:24
Jméno: Roland
Bydliště: Kadaň JO60PJ

Re: Profi HAM stanice?! AR685

Příspěvek od OK1ITE » čtv 10. lis 2016 20:33:25

Ahoj, vypadá to zajímavě:-). Jako vánoční akce by mohl být programovací set zdarma. Uvažoval jsem právě o MD380, tak sin radeji počkám. 73! Roland OK1ITE
Roland-OK1ITE
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: Profi HAM stanice?! AR685

Příspěvek od OK1ALX » čtv 10. lis 2016 20:45:57

OK2HF píše:Bez šifrování
to je jiste to nejdulezitejsi ... :shock:
Libor, OK1ALX
OK2HF
Příspěvky: 5
Registrován: ned 08. črc 2012 16:01:40
Jméno: Petr

Re: Profi HAM stanice?! AR685

Příspěvek od OK2HF » čtv 10. lis 2016 21:39:31

Tak nikdy nevíš, kdo ze SOBĚ zrovna poslouchá.
OK1JRA
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 07. led 2010 21:16:12
Jméno: Tomáš
Bydliště: Plzeň-Radčice
Kontaktovat uživatele:

Re: Profi HAM stanice?! AR685

Příspěvek od OK1JRA » pát 11. lis 2016 12:40:22

Celkem zajímavý počin... zmiňované funkce jsou pro amatéry nepodstatné,rozsah je taky bez problému (i když RX by mohl být širší) , takže super... Cenu komentovat nebudu,pořád to pro někoho bude hodně, pro někoho akorát a pro někoho málo :lol: ... ostatně Icom ID-31 taky nebyla jako monoband "za hubičku". Mě mrzí, že stanice (nebo úvaha o radiostanici pro amatéry) není dualband... já vím, že to asi je kvalitativně nesrovnatelné, ale třeba Baofeng DM-5R mě jako myšlenka "radioamatérského DMR" přijde lepší... nebo myslíte, že jsem požadavkem DMR v dualbandu mimo realitu?
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: Profi HAM stanice?! AR685

Příspěvek od OK1ALX » pát 11. lis 2016 12:53:13

OK1JRA píše:Celkem zajímavý počin... zmiňované funkce jsou pro amatéry nepodstatné,rozsah je taky bez problému (i když RX by mohl být širší) , takže super... Cenu komentovat nebudu,pořád to pro někoho bude hodně, pro někoho akorát a pro někoho málo :lol: ... ostatně Icom ID-31 taky nebyla jako monoband "za hubičku". Mě mrzí, že stanice (nebo úvaha o radiostanici pro amatéry) není dualband... já vím, že to asi je kvalitativně nesrovnatelné, ale třeba Baofeng DM-5R mě jako myšlenka "radioamatérského DMR" přijde lepší... nebo myslíte, že jsem požadavkem DMR v dualbandu mimo realitu?
Za me... pokud bych to bral jen z pohledu DMR, tak si myslim ze je to zbytecne, frekvenci na 2m pasmu pro prevadece je malo, ne-li zadna, takze rozvoj site v tomto pasmu nejspis nebude zadny, nebo minimalni. Co se ale klasickeho FM tyce, tak proc ne? Preci si stanici nekupujeme jen kvuli DMR, ale proto abychom ji vyuzili pripadne i jinde.
U PD-AR685 je to tak, ze toto radio upravi jen po sw strance, takze naklady na "nove" radio minimalni. Kdyby to mel byt dualband, nema Hytera a vsichni ostatni vyrobci profi radii kam sahnout, takze by se muselo jednat i hw upravu a do toho podle me nikdo nepujde. :?
Libor, OK1ALX
Odpovědět