Skripty START/STOP APRX

Odpovědět
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Skripty START/STOP APRX

Příspěvek od ok2slc » ned 14. lis 2010 15:42:05

Ahojte,
mohl by mě nekterý linuxář poradit jak by měl vypadat skript (a kde by měl být umístěn), který zastaví APRX, modifikuje config pouze pro RF RX>IGate a zase spustí APRX nebo rovnou spustí s jiným konfiguračním souborem ? Prostě chci to spouštět jako dávku z CLI.
Uživatelský avatar
ok1mgj
Příspěvky: 92
Registrován: stř 09. zář 2009 19:31:21
Bydliště: Jirkov, CZ, JO60RM
Kontaktovat uživatele:

Re: Skripty START/STOP APRX

Příspěvek od ok1mgj » ned 14. lis 2010 18:37:30

Hojda
jde o to, na jakem to mas systemu, ale v naproste vetsine prikazu ma aprx po nainstalovani spousteci scripty uz vytvoreny, takze staci zavolat

Kód: Vybrat vše

/etc/rc.d/init.d/aprx start  (stop)
Muzu mit skromny dotaz, proc potrebujes za behu zapinat/vypinat aprx a jeste mu sahat do konfigurace?
Linux is like a wigwam. No windows, no gates, Apache inside.
OK1KSO-1, OK1KSO-6
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: Skripty START/STOP APRX

Příspěvek od ok2slc » ned 14. lis 2010 18:51:18

Jasný, s tímto

Kód: Vybrat vše

/etc/rc.d/init.d/aprx start  (stop)
nemám problém, toto normálně používám.

Ale potřebuji něco jiného. Na QTH kde je digi, je v těsné blízkosti teď nově další stanice, která občas jezdí na 2m SSB. Vzhledem ke vzdálenosti dochází při TX k rušení v SSB části 2m pásma. Proto potřebuji nějakým jednoduchým způsobem umožnit mu vypnout TX po dobu jeho provozu na 2m. Bylo by škoda, kdyby alespoň po tu dobu nefungoval směr RX > IGate. Takže moje myšlenka je taková, že udělám nového usera s právem spustit skripty, ktere to TX vypnou a zapnou.
Uživatelský avatar
ok1mgj
Příspěvky: 92
Registrován: stř 09. zář 2009 19:31:21
Bydliště: Jirkov, CZ, JO60RM
Kontaktovat uživatele:

Re: Skripty START/STOP APRX

Příspěvek od ok1mgj » ned 14. lis 2010 20:25:44

Pak bude nejjednodussi mit dva konfiguraky, jeden RX/TX a druhy RX only, napriklad aprx.rx.conf a aprx.tx.conf
a k tomu dva scriptiky.

Kód: Vybrat vše

#!/bin/bash
/etc/rc.d/init.d/aprx stop
cp /etc/aprx.rx.conf /etc/aprx.conf
/etc/rc.d/init.d/aprx start
alternativne

Kód: Vybrat vše

#!/bin/bash
/etc/rc.d/init.d/aprx stop
cp /etc/aprx.tx.conf /etc/aprx.conf
/etc/rc.d/init.d/aprx start
celej rozdil bude v tom, ze v RX configu bude radka:

Kód: Vybrat vše

tx-ok false
kdezto v TX configu bude

Kód: Vybrat vše

tx-ok true
Dalo by se to resit i jednim scriptikem, ktery bude cist parametry, ale to uz bych nenapsal takhle od stolu.
Linux is like a wigwam. No windows, no gates, Apache inside.
OK1KSO-1, OK1KSO-6
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: Skripty START/STOP APRX

Příspěvek od ok2slc » pon 15. lis 2010 8:15:06

A nešel by napsat skript, ktery by natvrdo bez potřeby čtení parametrů změnil jeden řádek v configu ?
Uživatelský avatar
ok1mgj
Příspěvky: 92
Registrován: stř 09. zář 2009 19:31:21
Bydliště: Jirkov, CZ, JO60RM
Kontaktovat uživatele:

Re: Skripty START/STOP APRX

Příspěvek od ok1mgj » pon 15. lis 2010 8:32:28

V podstate sel, ale ma to jeden problem.
Nejak si system musi zjistit, ktery radek ma zmenit, coz prinasi spis komplikace nez spolehlivost.
Navic standardnimi nastroji muzes jedine vzit puvodni konfigurak, prejmenovat si ho nekam a pokusech ho prehrat do noveho, kde se zmeni ona radka s tx-ok. Navic pokud nechces psat parametry, tak zase musis mit dva scripty (pro zmenu na TX a pro zmenu na RX), udelat jeden script jako prepinaci (pri jednom pusteni prepne na TX, pri druhym na RX) je slusne receno o usta.

Neco ti zkusim napsat, snad se ti to bude libit.
Linux is like a wigwam. No windows, no gates, Apache inside.
OK1KSO-1, OK1KSO-6
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: Skripty START/STOP APRX

Příspěvek od ok2slc » pon 15. lis 2010 10:13:32

Samozřejmě počítám s řešením se dvěma scripty s tím, že řádek, který se bude přepisovat bude na pevně daném místě i v případě, že bych měnil nebo doplňoval konfiguraci. V případě, že bych byl nucen změnit pozici toho řádku, pak bych upravil patřičně i oba scripty.
Odpovědět