TM-D710 - přepínání profilů

Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

TM-D710 - přepínání profilů

Příspěvek od OK1COM » úte 15. pro 2009 19:01:33

Všimnul jsem si, že při přepínání profilů se nezmění nastavení rychlosti TNC modemu, stejně tak se nezmění Voice Alert.
Např, když mám v PM1 144.800/1k2 VA RX ONLY a v PM2 430.800/9k6 VA OFF, tak po prepnuti z PM1 na PM2 zustane tnc na 1k2 a VA RX ONLY. Je nutne stanici vypnout a zapnout, pak je vse OK.
Naposledy upravil(a) OK1ALX dne pon 03. říj 2011 18:56:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: uprava nadpisu
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1COM » pon 24. kvě 2010 20:52:53

Posledni dobou mi zacalo kompletne blbnout nastaveni profilu. Behem nekolika sekund se zmeni hodnoty v profilu na nesmyslne udaje a stanice vytuhne. Deje se to pouze u profilu PM 1, 2 a pri vypnuti profilu. Vypada to na vadnou pamet ci co. Asi to pujde na reklamaci neb nevim co s tim.
Přílohy
24052010.jpg
ok1mx
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od ok1mx » pon 24. kvě 2010 21:31:09

OK1COM píše:Posledni dobou mi zacalo kompletne blbnout nastaveni profilu. Behem nekolika sekund se zmeni hodnoty v profilu na nesmyslne udaje a stanice vytuhne. Deje se to pouze u profilu PM 1, 2 a pri vypnuti profilu. Vypada to na vadnou pamet ci co. Asi to pujde na reklamaci neb nevim co s tim.
Něco podobného popisoval Roman 1BF, zkus se s ním spojit, říkal, že je to možná něco ohledně napájení... nevím, jestli už to vyřešil.
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1BF » pon 24. kvě 2010 21:47:38

Ahoj, s tímhle problémem se peru již cca 2 měsíce. :oops: Dělal jsem s rádiem, GPS a dále pak kabeláží různé psí kusy, včetně kompletní výměny, ale problém přetrvává. Napadlo mne stáhnout konfigurák rádia zpátky do PC, což se sice povedlo, ale v momentu, kdy jsem jej začal "pitvat" a procházet položku po položce, program zatuhne a finito. Obvzláště když vlezu do APRS nastavení. Se zdravým konfigurákem to na PC běží normálně. Je to celé nějaké divné. U mé D710 se to projeví tak, že se místo hodnot v nastavení jednotlivých položek APRS doplní nesmyslné znaky (čínský čaj) + části příchozích paketů. Máte s tím ještě někdo podobné zkušenosti?
Roman, OK1BF
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1COM » úte 25. kvě 2010 8:21:29

Provedl jsem kompletni reset a zatim stanice vydrzela pres noc. Uvidime co pres den. Mam taky trochu podezreni na teplotu predniho panelu, ale zatim jsem si to nepotvrdil ani nevyloucil.
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1COM » čtv 27. kvě 2010 14:37:39

"Skleroza" moji TM-D710 se nyni rozsirila i na LIST a MSG. V LISTu mam obcas radky s rozsypanym cajem nebo prazdne radky ktere ruzne mizi. A v MSG mam neviditelne a nesmazatelne zpravy. Cim dal vice se klonim k myslence, ze za to muze prehrivani predniho panelu. Dneska byl opet rozpaleny tak, ze jsem na nem nemohl udrzet prsty.
Naposledy upravil(a) OK1COM dne čtv 27. kvě 2010 17:03:56, celkem upraveno 1 x.
ok1mx
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od ok1mx » čtv 27. kvě 2010 15:42:00

OK1COM píše:"Skleroza" moji TM-D710 se nyni rozsirila i na LIST a MSG. V LISTu mam obcas radky s rozsypanym cajem nebo prazdne radky ktere ruzne mizi. A v MSG mam neviditelne a nesmazatelne zpravy. Cim dal vice se klonim k myslence, ze za to muze prehrivani predniho panelu. Dneska byl opet rozpaleny tak, ze jsem na nem nemohl udrzet prsty.
Zkus ho rozebrat a kouknout co se tam hreje. Ja v nem mam i tu GPS a nepripadá nijak vyrazne teply.
ok1mx
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od ok1mx » sob 29. kvě 2010 19:20:56

OK1MX píše:
OK1COM píše:"Skleroza" moji TM-D710 se nyni rozsirila i na LIST a MSG. V LISTu mam obcas radky s rozsypanym cajem nebo prazdne radky ktere ruzne mizi. A v MSG mam neviditelne a nesmazatelne zpravy. Cim dal vice se klonim k myslence, ze za to muze prehrivani predniho panelu. Dneska byl opet rozpaleny tak, ze jsem na nem nemohl udrzet prsty.
Zkus ho rozebrat a kouknout co se tam hreje. Ja v nem mam i tu GPS a nepripadá nijak vyrazne teply.
Tak už jsem tam měl ty ropuchy taky, byly v profilu 1 a 2. Vzhledem, že to dělá u více stanic, dělá to na mne dojem, jestli se to tam nemůže dostat nějakou chybou SW v souvislosti s příjmem rámců. Mám na mysli, že příjme nějakou specifickou syntaxi (která se dříve nevyskytovala) a místo toho, aby se něco zobrazilo na displeji přepíše se to do jiného adresního místa a tím pádem do konfigurace.

Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem přepsal konfiguraci z PM3 do PM2 a PM1 a tváří se to dobře.
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1BF » pon 31. kvě 2010 11:14:58

Mohu po delším pečlivém sledování potvrdit, že problém se (zatím) týká pouze profilu OFF, PM1 a PM2. Několikrát jsem rádio resetoval, případně nahrál "zdravý" konfigurák z PC. Provoz na PM3, PM4 nebo PM5 bez jediného problému. Pokud jsem se však po cca 2 hodinách krátce přepnul na ostatní (OFF, PM1 PM2), byla již konfigurace přepsána nesmysly. Teplota panelu po celou dobu OK. Vymýšlím způsob, jakým podchytit moment a příčinu přepsání konfigurace.
Roman, OK1BF
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od ok1djo » pon 31. kvě 2010 13:27:53

nemuze byt pricinou volba "vsechny zmeny rovnou zapisuj do zvoleneho profilu" v kombinaci s eepromou / flashkou, ve ktere to zrejme drzi profilova data a omezenym poctem zapisu dane technologie?

nevim co vse se pri "vse rovnou zapisuj" do pameti zapisuje, ale muze toho byt dost - minimalne urcite nalazena frekvence, pasmo ... Tj napr mimo jine ladenim se muze tento typ pameti "osoupavat", az zacne vykazovat takoveto chyby?
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti