Koncese na převaděč

ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Koncese na převaděč

Příspěvek od ok1lpd » čtv 04. čer 2009 13:05:23

Ahoj, chtěl bych se jen zeptat, jaké máte zkušenosti s dobou od podání vyplněné žádosti na nový převaděč až po doručení koncese domů. Problém je v tom, že jsme zažádali o tři koncese, je to skoro půl roku a nic...Když jsem zřizoval ok0bnh, trvalo to tak 3-4 měsíce, ale tohle je už síla. Od ČTÚ to trvá údajně 2-3 týdny, ale tam koncese ještě nedorazily. Připadám si jako Alenka v říši divů, chceme něco vytvořit, dotovat to z našich kapes, ale připadá mi to jako neochota, nezájem a házení klacků pod nohy. Uvítám jakékoliv info o urychlení celého procesu a jiné triky...Věřím, že to bude inspirace i pro další Hamy, kteří budou mít tu čest s úřednickým šimlem...

P.S.: když tohle řeknete někomu, kdo o něčem podobném uvažuje, tak jen kroutí hlavou, ale hlavně se mu do toho nechce. O duplexerech, které byly staženy z vypnutých převaděčů(díky přehnané iniciativě) a válí se hamům doma(koupeny z peněz ČRK) už ani nemluvě...(uvítáme jakékoliv info o 2m duplexeru, který by byl k mání, buď za odkup, nebo sponzoring, ale to už asi patří někam jinam)...

73! Michal
ok1mx
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Koncese na převaděč

Příspěvek od ok1mx » čtv 04. čer 2009 15:59:12

Michale, docela mne to překvapuje. Naposledy jsem o koncesi žádal tak před rokem a vše proběhlo bez problémů, tak do tří týdnů to bylo doma. Ale musel jsem se o to starat. Předjednal jsem to telefonicky poptal se po zdraví a po tom co všechno budou chtít, jestli dobrozdání od Míly VUM, nebo ne... pak jsem tam donesl žádost, za dva dny zavolal, jestli je všechno v pořádku... po týdnu zavolal poptal se po zdraví, a po tom jestli jim v pořádku dorazili peníze... (to že dorazili jsem samozřejmě věděl z výpisu) a tak do 14 dní, nebo tří týdnu to přišlo. Bohužel je to jen pro silné nátury, chce to hodně asertivity, mile, poníženě... jsme pro ČTÚ jen obtížný hmyz... tak že si nemůžeme moc vyskakovat.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Koncese na převaděč

Příspěvek od OK2ZO » čtv 04. čer 2009 16:29:37

Kdyz sem zadal o BHD, bylo to vyrizeno do 14 dnu a to nejdyl cekalo na VUMa.. ;-) Nevedel sem puvodne, ze to musi posvetit.. Taxem mu poslal data, za tyden mu volam znovu a ztratil to.. takze znova poslat data a pak uz to teda proslo. Mezitim dorazila platba, takze no problem. Ale je potreba obvolavat. S tim s Milanem zcela souhlasim.
OK2ZO Libor/Adamov
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: Koncese na převaděč

Příspěvek od ok1lpd » čtv 04. čer 2009 17:08:11

Ahoj, tak jsme to asi dali špatnému člověku, dušoval se, že to všechno zařídí, i když jsme říkali, jak bude mít posl.zkoušky přiložené k žádosti, sami to odneseme na ČTÚ, ale jak jsem psal, na ČTÚ jsou velmi ochotní, ale nic nedorazilo...Sám Milane víš, jak je to dlouho, co jsme mluvili o AC a M. Jinak VUMovi jsme to právě dávali, předpokládám, že dělá stále poslechové zkoušky... Ach jo, dotyčnému volat je už taky opruz....73! Michal
Naposledy upravil(a) ok1lpd dne pát 05. čer 2009 20:27:30, celkem upraveno 1 x.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Koncese na převaděč

Příspěvek od OK2ZO » čtv 04. čer 2009 20:02:21

ok1lpd píše:Ahoj, tak jsme to asi dali špatnému člověku, dušoval se, že to všechno zařídí, i když jsme říkali, jak bude mít posl.zkoušky přiložené k žádosti, sami to odneseme na ČTÚ, ale jak jsem psal, na ČTÚ jsou velmi ochotní, ale nic nedorazilo...Sám Milane víš, jak je to dlouho, co jsme mluvili o AC a M. Jinak VUMovi jsme to nedávali, předpokládám, že dělá také poslechové zkoušky... Ach jo, dotyčnému volat je už taky opruz....73! Michal
VUM se k tomu musi vyjadrit, CTU to vyzaduje..
OK2ZO Libor/Adamov
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: Koncese na převaděč

Příspěvek od ok1lpd » pát 05. čer 2009 8:27:46

Ahoj, Libore, Mílovi (OK1VUM) jsme to poslali, nejde o první žádost na převaděč...
OK4PZ Petrbudvar
Příspěvky: 10
Registrován: pát 05. čer 2009 18:50:37
Kontaktovat uživatele:

Re: Koncese na převaděč

Příspěvek od OK4PZ Petrbudvar » pát 05. čer 2009 18:54:45

Ahoj,
Potvrzuji to co napsal Michal......
ok1mx
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Koncese na převaděč

Příspěvek od ok1mx » pát 05. čer 2009 22:41:12

Zkusím zjistit, kde je zakopaný pudl. Dám vědět.
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: Koncese na převaděč

Příspěvek od ok1lpd » sob 06. čer 2009 11:18:36

OK, díky....snad se to už pohne...
OK1MHK
Příspěvky: 122
Registrován: pát 10. črc 2009 7:21:39
Bydliště: JN69PJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Koncese na převaděč

Příspěvek od OK1MHK » pát 10. črc 2009 8:19:53

No, mám podobný problém. Posílal jsem Mílovi OK1VUM e-mailem "nástřel" s návrhem kmitočtů a s žádostí o koordinaci. Pak s ním mluvil telefonem. Říkal, že toho má moc, že se na to podívá. Zatím ale také nic. Už jsem nevydržel, a psal e-mail ještě OK1HH ( črk koordinátor majáků) jestli by mi nedal kontakt na někoho , kdo zastupuje VUMa. ( dle http://www.hamradio.cz/prevadece/podklady.htm doporučuje Milan MX zástupce ) Tak uvidíme. Ale jsou dovolené, asi jsem to blbě načasoval.
Také mě to brzdí, mám vše připravené a potřebuji mít vyřízenou žádost v ruce už kvůli papírovému vyřízení nájmu. Vše financuji ze svého. Kdybych měl alespoň nějakou představu kdy můžu mít papír v ruce.... :-( Už ovidím, jak budu blbnout s anténami v zimě :-)
Co se týče duplexerů, na 70 cm ( -7,6 MHz ) bych něco mohl dodat, na 2m snad jedině vyrobit. Náklady mnohonásobně menší než tovární, ale chce to zámečnickou dílnu. Něco už jsem také dělal ( propusti, filtry na 160MHz ) naposled filtr na 144,8MHz pro APRS na Koráb. Viz: http://jaku.ic.cz/Dutina/IMG_2957.JPG , http://jaku.ic.cz/Dutina/Obraz291.jpg . Pro využití dutin jako duplexer pro odstup 0,6MHz se dutiny musí realizovat jako zádrže oddělené čtvrtvlnnými úseky. Minimálně 2+2 dutiny.
Jinak bych se ještě zkusil zeptat u výrobce, možná nabídne sponzorskou cenu.
Nebo jít cestou odděleného TX a RX spojených linkou. ( např. http://hubenak.ttnet.cz/Sr6s.jpg )
V poslední řadě mě napadá ( jak píšeš o nevyužívaných duplexerech) udělat nějakou inventuru nakoupených zařízení pro HAM využití. Já osobně bych rád věděl, kam putují naše příspěvky ( krom netechnických a neprovozních záležitostí ČRK )
Honza OK1MHK
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host