součástky, osazení, oživení

Post Reply
ok1mx
Posts: 1077
Joined: Fri 06. Mar 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Location: JN79TX
Contact:

součástky, osazení, oživení

Post by ok1mx » Tue 21. Apr 2009 10:42:09

Tišťák mám v ruce, vypadá velmi dobře. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nebudete dělat objednávku na součástky třeba v GM. Bylo by možná fain partlist dát do palcu, případně jestli by se toho někdo ujmul, objednat to v GM několikrát s různými dodacími adresami.
User avatar
ok2jkd
Posts: 255
Joined: Sat 28. Mar 2009 20:27:11
Location: Ostrava
Contact:

Re: součástky, osazení, oživení

Post by ok2jkd » Tue 21. Apr 2009 12:57:39

OK1MX wrote:Tišťák mám v ruce, vypadá velmi dobře. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nebudete dělat objednávku na součástky třeba v GM. Bylo by možná fain partlist dát do palcu, případně jestli by se toho někdo ujmul, objednat to v GM několikrát s různými dodacími adresami.
Nez to objednavat v GM na ruzne adresy, to uz je lepsi at to nekdo koupi jako N x sada soucastek a pak to rozesle?
Napr. ja treba chodim na odpory a kondy do ges a beru to rovnou po 10ks z kazde hodnoty. Kdyz se to kupuje po kusech vyjde te odpor na 1,-, kdyz jich kupis 10ks vyjde te 10ks na 3,9kc.
V gme jich musis kupit 100ks abys mel 1ks za 0,66kc
OK2ZO
Posts: 486
Joined: Sun 08. Mar 2009 18:27:54
Location: Adamov
Contact:

Re: součástky, osazení, oživení

Post by OK2ZO » Thu 23. Apr 2009 8:04:48

Tak vse osazeno, nicmene je to mrtvy.. SS napeti zdaji se byt v poradku, mam podezreni, ze nekmita oscilator, nicmene to nemuzu nyni overit. Chybi mi vybaveni.. :-(
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Posts: 486
Joined: Sun 08. Mar 2009 18:27:54
Location: Adamov
Contact:

Re: součástky, osazení, oživení

Post by OK2ZO » Thu 23. Apr 2009 8:24:32

Tak vzapeti problem odhalen. Na spoji byl zrejme u vyvodu 16 nedoleptany vystupek. Opticky vypadal nepropojeny, nicmene po jeho proskrabnuti se to najednou rozjelo. SS napeti puvodne na vyv. 15 +5V, 16 0V. Nyni na obou vyvodech cca 2,2V a vse bezi..
Last edited by OK2ZO on Fri 24. Apr 2009 13:33:11, edited 2 times in total.
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Posts: 486
Joined: Sun 08. Mar 2009 18:27:54
Location: Adamov
Contact:

Re: součástky, osazení, oživení

Post by OK2ZO » Fri 24. Apr 2009 11:39:39

Pri pripojeni k profi radiu (motorola, simoco) jsem narazil na problem spatneho dekodovani. Vlezl jsem do googlu a hle, spousta uprav na puvodni zapojeni dle WB8WGA se nabizelo. v mem pripade pomohlo na vstup nf dat misto 100n, 1n kond. jeste zkusim feedback do komparatoru, jak najdu 10M odpor. Viz http://www.happy.geek.nz/zl3ame/tnc.html
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Posts: 486
Joined: Sun 08. Mar 2009 18:27:54
Location: Adamov
Contact:

Re: součástky, osazení, oživení

Post by OK2ZO » Fri 24. Apr 2009 13:31:48

Dalsi poznatek z provozu: Mam nastaven myalias na WIDE1-1, mycall na OK0BH-2. Prijde paket z mobilni stanice s cestou WIDE1-1, WIDE2-2. Na terminalu se zobrazi odpoved OK0BH-2*,WIDE2-2 - coz by melo byt v poradku, ale z VF cesty prijmu WIDE1-1*, WIDE2-2. Ze by nejaky BUG v software?
OK2ZO Libor/Adamov
ok1mx
Posts: 1077
Joined: Fri 06. Mar 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Location: JN79TX
Contact:

Re: součástky, osazení, oživení

Post by ok1mx » Fri 24. Apr 2009 13:39:19

OK2ZO wrote:Dalsi poznatek z provozu: Mam nastaven myalias na WIDE1-1, mycall na OK0BH-2. Prijde paket z mobilni stanice s cestou WIDE1-1, WIDE2-2. Na terminalu se zobrazi odpoved OK0BH-2*,WIDE2-2 - coz by melo byt v poradku, ale z VF cesty prijmu WIDE1-1*, WIDE2-2. Ze by nejaky BUG v software?
Jestli to na Terminálu ukazuje správně, pak si myslím, že je to BUG.
OK2ZO
Posts: 486
Joined: Sun 08. Mar 2009 18:27:54
Location: Adamov
Contact:

Re: součástky, osazení, oživení

Post by OK2ZO » Fri 24. Apr 2009 15:02:33

OK1MX wrote:
OK2ZO wrote:Dalsi poznatek z provozu: Mam nastaven myalias na WIDE1-1, mycall na OK0BH-2. Prijde paket z mobilni stanice s cestou WIDE1-1, WIDE2-2. Na terminalu se zobrazi odpoved OK0BH-2*,WIDE2-2 - coz by melo byt v poradku, ale z VF cesty prijmu WIDE1-1*, WIDE2-2. Ze by nejaky BUG v software?
Jestli to na Terminálu ukazuje správně, pak si myslím, že je to BUG.
Chyba na me strane, nevsiml sem si, ze mam v ui-view zaply digipeater, ale vyply alias substitution. Takze jsem nezachytil paket z OK0BH-2, ale snazil se vysilat vlastni. Nicmene mam jen RX.. Ale v monitoru se to samozrejme ukazalo.. :oops:
OK2ZO Libor/Adamov
ok2ila
Posts: 218
Joined: Tue 17. Mar 2009 14:28:02
Location: JN89WW
Contact:

Re: součástky, osazení, oživení

Post by ok2ila » Sat 25. Apr 2009 7:38:41

OK2ZO wrote:Pri pripojeni k profi radiu (motorola, simoco) jsem narazil na problem spatneho dekodovani. Vlezl jsem do googlu a hle, spousta uprav na puvodni zapojeni dle WB8WGA se nabizelo. v mem pripade pomohlo na vstup nf dat misto 100n, 1n kond. jeste zkusim feedback do komparatoru, jak najdu 10M odpor. Viz http://www.happy.geek.nz/zl3ame/tnc.html
Já jsem asi trochu slepý :), ale nikde jsem nenašel v tom odkazu popis změny toho vazebního kondu ze 100n na 1n a ten feedback. Docela by mě to zajímalo, protože s tím čtením mám celkem problém a vyzkoušel jsem už všechno možné...
OK2ZO
Posts: 486
Joined: Sun 08. Mar 2009 18:27:54
Location: Adamov
Contact:

Re: součástky, osazení, oživení

Post by OK2ZO » Sat 25. Apr 2009 10:58:42

The modifications to WB8WGA's original design are:
MAX232 replaced with buffer transistors
There is a 1nF cap on the audio input
There is a feedback circuit on the comparator
OK2ZO Libor/Adamov
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest