Jen tak - když nevím kam s tím.

Odpovědět
OK9JLJ
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 02. kvě 2013 22:49:14
Jméno: Ludek
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvek od OK9JLJ » pát 03. kvě 2013 6:59:09

Ahoj,

děkuji za reakci, samozrejmě jsem si uvedené stránky přečetl. Domnívám se, že mám vše nastavené správně, nicméně asi ne úplně, a proto jsem se pokusil zeptat zde.

díky

Luděk
ok1mx
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvek od ok1mx » pát 03. kvě 2013 7:32:16

OK9JLJ píše:Ahoj,

děkuji za reakci, samozrejmě jsem si uvedené stránky přečetl. Domnívám se, že mám vše nastavené správně, nicméně asi ne úplně, a proto jsem se pokusil zeptat zde.

díky

Luděk
Ahoj, zkus si nahrát obsah pamětí přímo ze stránek jak psal Jirka. Jestli to půjde, tak se podívej kde máš rozdíl v nastavení.

Milan
Uživatelský avatar
OK1ALF
Příspěvky: 40
Registrován: čtv 15. zář 2011 7:37:45
Jméno: Jirka
Bydliště: JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvek od OK1ALF » pát 03. kvě 2013 7:37:10

Problémů tam může být několik, nyní mě napadají dva základní
- RPT 1 a 2, musí mít B a G na 8. místě, tzn. v HK dvě mezery, páč hotspot OK1BF má 5 míst
- musí být nastaven odskok s hodnotou 0
Jirka, OK1ALF
OK9JLJ
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 02. kvě 2013 22:49:14
Jméno: Ludek
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvek od OK9JLJ » pát 03. kvě 2013 9:18:30

přehrál jsem dle rady nastavení v trx doporučenou konfigurací a vše je funkční - chyba byla opravdu v nastavení pozice RPT2 G.
Díky za pomoc.
Luděk
OK2ZDL
Příspěvky: 51
Registrován: ned 29. bře 2009 11:30:42
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

OK0EB

Příspěvek od OK2ZDL » čtv 22. srp 2013 18:48:34

Ahoj všichni, do teď mne nechával D-STAR naprosto klidným, protože nebyl v mém dosahu žádný převaděč a jelikož o tom vím prd, zatím se nepouštím ani do žádného hotspotu. Díky spuštění OK0EB na Kleti se ale situace změnila. Převaděč zde beru v síle cca S4, stabilně. Proto se nabízí otázka než pořídím digitální rádio. Bude to stačit?? Na analogové OK0EB se dovolávám s 20W a jsem tam čistě. Díky za případnou odpověď a budu se těšit na přednášku v Holicích.

Honza Ok2ZDL
OK1LOL
Administrátor

Re: OK0EB

Příspěvek od OK1LOL » čtv 22. srp 2013 21:09:01

OK2ZDL píše:Ahoj všichni, do teď mne nechával D-STAR naprosto klidným, protože nebyl v mém dosahu žádný převaděč a jelikož o tom vím prd, zatím se nepouštím ani do žádného hotspotu. Díky spuštění OK0EB na Kleti se ale situace změnila. Převaděč zde beru v síle cca S4, stabilně. Proto se nabízí otázka než pořídím digitální rádio. Bude to stačit?? Na analogové OK0EB se dovolávám s 20W a jsem tam čistě. Díky za případnou odpověď a budu se těšit na přednášku v Holicích.

Honza Ok2ZDL
Ahoj Honzo, jestli prevadec slysis S4 tak se do nej urcite dostanes. Je otazkou jestli bude stacit 5W z rucky, nebo jestli by nebyla lepsi mobilka s vetsim vykonem. V sobotu to urcite probereme osobne :-)
73 Michal
OK2ZDL
Příspěvky: 51
Registrován: ned 29. bře 2009 11:30:42
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvek od OK2ZDL » čtv 22. srp 2013 22:52:15

Přiznám se že pošilhávám po IC-E880, takže 50W by snad mělo projít... Spíš mám fakt obavy o ten příjem...
ok1mx
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvek od ok1mx » čtv 22. srp 2013 23:06:25

OK2ZDL píše:Přiznám se že pošilhávám po IC-E880, takže 50W by snad mělo projít... Spíš mám fakt obavy o ten příjem...
No, neboj... v Holicích to proberem... už se na Tebe těšim... dostaneš bojověj úkol :lol:
OK2ZDL
Příspěvky: 51
Registrován: ned 29. bře 2009 11:30:42
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvek od OK2ZDL » čtv 22. srp 2013 23:28:26

OK1MX píše:
OK2ZDL píše:Přiznám se že pošilhávám po IC-E880, takže 50W by snad mělo projít... Spíš mám fakt obavy o ten příjem...
No, neboj... v Holicích to proberem... už se na Tebe těšim... dostaneš bojověj úkol :lol:
Nestraš, už nemohu teď usnout....
ok1udi
Příspěvky: 49
Registrován: pát 10. črc 2009 16:57:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvek od ok1udi » pon 16. zář 2013 16:34:01

Už asi čtvrtý rok provokuju na BENu objednávkou brožurek:
Komunikace mikrokontroléru s okolím 1 (Kód: 120921) http://shop.ben.cz/cz/120921-komunikace ... lim-1.aspx
Komunikace mikrokontroléru s okolím 2 (Kód: 120983) http://shop.ben.cz/cz/120983-komunikace ... lim-2.aspx

A oni mne pravidelně uklidňují odpovědí:
"Dobrý den,
děkujeme za Vaši objednávku, bohužel ani jeden z titulů již nemáme skladem.
O případném dotisku Vás budeme informovat."

Jenže já stárnu a stárnu, a čím dál tím méně chápu a chápu (a co teprve moje paměť).
Najde se někdo soucitný kdo půjčí? Slibuji, že je při skenování nerozeberu na jednotlivé listy.
Dík 73 B.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti