Firmware pro UP4DAR

Post Reply
ok1ift
Posts: 31
Joined: Wed 21. Oct 2009 20:13:48
Jméno: Martin
Contact:

Firmware pro UP4DAR

Post by ok1ift » Thu 23. May 2013 23:37:05

Zdar všem majitelům up4dar.
upravil jsem FW tak, aby si v módu "D-STAR Modem" zapamatoval Call repeateru a nemuselo se tak při každém přechodu na jiný převaděč či hotspot, měnit nastavení za použití konfiguračního SW a počítače. Pro aktivitu této funkce je třeba v UP4DAR Configurator v záložce DV nastavit hodnotu Use this repeater setting = 1. Jako parametr v RPT1 a 2 na pozici 1 může být cokoliv.
Na LCD by se měla objevit hláška "Rpt 1 saved!", která je vyprovokována ACKáčkem od převaděče či hotspotu.
FW je docela rozsáhlý a hlavně málo komentovaný, tak snad to bude ok. Psal jsem to celé dvě minuty, takže fuška. Ovšem dva dny jsem "roztláčel" Atmel Studio. Kdo by chtěl upravovat/kompilovat UP4DAR, tak bacha, jde to pouze s verzí 6. Verze AtmelStudia 6.1 vykazuje chyby při kompilaci, které se mi nepodařilo překonat. Není to samotným AS, neb jej používám na mnoho jiných projektů ale asi projektem 4dar. Kdyby to nechodilo dle očekávání, tak mě nekamenujte, jsem soustružník, ne programátor.
1ift
Attachments
up4dar-os.rar
(45.73 KiB) Downloaded 630 times
OK1LOL
Administrátor

Re: Firmware pro UP4DAR

Post by OK1LOL » Fri 24. May 2013 13:45:59

ok1ift wrote:Zdar všem majitelům up4dar.
upravil jsem FW tak, aby si v módu "D-STAR Modem" zapamatoval Call repeateru a nemuselo se tak při každém přechodu na jiný převaděč či hotspot, měnit nastavení za použití konfiguračního SW a počítače. Pro aktivitu této funkce je třeba v UP4DAR Configurator v záložce DV nastavit hodnotu Use this repeater setting = 1. Jako parametr v RPT1 a 2 na pozici 1 může být cokoliv.
Na LCD by se měla objevit hláška "Rpt 1 saved!", která je vyprovokována ACKáčkem od převaděče či hotspotu.
FW je docela rozsáhlý a hlavně málo komentovaný, tak snad to bude ok. Psal jsem to celé dvě minuty, takže fuška. Ovšem dva dny jsem "roztláčel" Atmel Studio. Kdo by chtěl upravovat/kompilovat UP4DAR, tak bacha, jde to pouze s verzí 6. Verze AtmelStudia 6.1 vykazuje chyby při kompilaci, které se mi nepodařilo překonat. Není to samotným AS, neb jej používám na mnoho jiných projektů ale asi projektem 4dar. Kdyby to nechodilo dle očekávání, tak mě nekamenujte, jsem soustružník, ne programátor.
1ift
Super prace, ale uz jsi videl Liboruv wish list? :-)
ok1djo
Posts: 143
Joined: Tue 28. Apr 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Location: Praha, JO70DB Jméno: Martin
Contact:

Re: Firmware pro UP4DAR

Post by ok1djo » Fri 24. May 2013 14:23:20

Ne vse z Liborova listu je uprava v OS ;). Zrovna treba Stan / kemp ikona bude imo v konfiguratoru, ktery dany znak natlaci do up4dar - a to je javovina pro PC
ok1ift
Posts: 31
Joined: Wed 21. Oct 2009 20:13:48
Jméno: Martin
Contact:

Re: Firmware pro UP4DAR

Post by ok1ift » Fri 24. May 2013 17:04:13

Michale, nestraš s listem :lol:
OK1LOL
Administrátor

Re: Firmware pro UP4DAR

Post by OK1LOL » Fri 24. May 2013 21:20:59

ok1djo wrote:Ne vse z Liborova listu je uprava v OS ;). Zrovna treba Stan / kemp ikona bude imo v konfiguratoru, ktery dany znak natlaci do up4dar - a to je javovina pro PC
Dodneska jsem netusil ze se s tim da i stanovat ci kempovat :-D
ok1djo
Posts: 143
Joined: Tue 28. Apr 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Location: Praha, JO70DB Jméno: Martin
Contact:

Re: Firmware pro UP4DAR

Post by ok1djo » Sat 25. May 2013 14:36:43

Ikonky nakonec nejsou primo v konfiguratoru, tam je jen list, ze ktereho to do desky odesle poradi znaku pres snmp, takze pridani / uprava znamena uprava jak konfiguratoru (tam to asi pujde snadno) tak samotneho OS a tam to zatim nevidim, kde to presne je.
update: bylo potreba hledat aprs a ne dprs ;). Nez dam dohromady vsechna prostredi pro kompilace, popisu upravy pro pridani ikony stanu / kemp mista:

Je potreba pridat polozku Tent do zdrojaku Configuratoru, soubor UP4DAR_Configurator.form radek 1171 a soubor UP4DAR_Configurator.java radek 877
a pak take do samotneho OS pridat spravnou aprs ikonu - dvouznak pro stan - soubor aprs.c radek 88.

Aby se upravy neztracely, asi bude dobre delat commity zpet do gitu, bud do vetve vedle nebo do trunku, zalezi na domluve s vlastnikem repozitare - Martine ok1ift, jak to delas Ty?
ok1ift
Posts: 31
Joined: Wed 21. Oct 2009 20:13:48
Jméno: Martin
Contact:

Re: Firmware pro UP4DAR

Post by ok1ift » Mon 27. May 2013 19:58:54

ok1djo wrote:Ikonky nakonec nejsou primo v konfiguratoru, tam je jen list, ze ktereho to do desky odesle poradi znaku pres snmp, takze pridani / uprava znamena uprava jak konfiguratoru (tam to asi pujde snadno) tak samotneho OS a tam to zatim nevidim, kde to presne je.
update: bylo potreba hledat aprs a ne dprs ;). Nez dam dohromady vsechna prostredi pro kompilace, popisu upravy pro pridani ikony stanu / kemp mista:

Je potreba pridat polozku Tent do zdrojaku Configuratoru, soubor UP4DAR_Configurator.form radek 1171 a soubor UP4DAR_Configurator.java radek 877
a pak take do samotneho OS pridat spravnou aprs ikonu - dvouznak pro stan - soubor aprs.c radek 88.

Aby se upravy neztracely, asi bude dobre delat commity zpet do gitu, bud do vetve vedle nebo do trunku, zalezi na domluve s vlastnikem repozitare - Martine ok1ift, jak to delas Ty?

já se raději do větších akcí nepouštím a ty malé nestojí za řeč.
ok1djo
Posts: 143
Joined: Tue 28. Apr 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Location: Praha, JO70DB Jméno: Martin
Contact:

Re: Firmware pro UP4DAR

Post by ok1djo » Sat 08. Jun 2013 23:13:43

ok1ift wrote:já se raději do větších akcí nepouštím a ty malé nestojí za řeč.
:) a prozradis / zverejnis prosim kod svych uprav? Kdy vlastne prevadec posle ACK? Zkousim aktualne proti NCC (to ani nepipne) a HCS (to nejak odpovi, ale nerekl bych, ze tak, aby to up4dar rozpoznal), ale mozna neco delam spatne? Update OS znamena nahrani pres konfigurator a nasledne restart, nic vic?
Jinak 'poznatek' ohledne konfigurace up4dar - pro konfiguraci je pouzito SNMPv2, MIB je ve zdrojacich OS. Tim se moznost zarizeni, ze kterych lze provest konfiguraci, rozsiruje - napr nejspis nebude nutne kompilovat konfigurator pro android, pres MIB Browser jde konfigurace precist, zbyva "jen" se naucit poslat zmenu.
ok1ift
Posts: 31
Joined: Wed 21. Oct 2009 20:13:48
Jméno: Martin
Contact:

Re: Firmware pro UP4DAR

Post by ok1ift » Mon 10. Jun 2013 21:56:27

Ahoj Martine, nějako nestíhám a až teď registruji msg v inboxu, tak Sri. Prosimtě, našmudlal jsem to jako rychlovku do souboru Dstar.c/h Vše co není původní, tedy dopsal jsem, má příponu _ift abych se příště zorientoval.
Libor OK1ALX to testuje a zdá se to být ok. je tam i CCRouting. Já to nemám nikdy jak ozkoušet, neb s připojenou TF7800 toho moc neslyším, je tupá jak prdel, tak díky ALXovi za testy. Když ladím, posílám do toho data z PC emulátoru Gmsk.
Určitě by to zasloužilo napsat třeba do My_menu.c/h, aby až v DL vydají ++version, se to dalo jednoduše includnout. Ale donuť se :-)
Původně jsem chtěl napsat nějaký svůj testovací Screen, více větvit menu na tlačítka, ale to je činnost taková nevděčná, páč každému vyhovuje něco jiného (jeden holky druhý vdolky) a psát v podstatě menu transceiveru a v dnešní době... :-) no nevim, nevim. Nápadů mám dost, třeba via RS232 komandovat připojený Trx. Ale přijde mi to jako dodělávat do VR22 CTCSS.
V příloze bin a scr. Nevím ale jestli je si to rovno, vyzkoušej kdyžtak.
Attachments
dstar.c
(20.76 KiB) Downloaded 655 times
up4dar-os.rar
(46.07 KiB) Downloaded 635 times
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests