A teď trochu přidané hodnoty. Je možné připojit kombinovanou datovou sondu typu SHT. To pro měření teploty a vlhkosti. To umí kdekdo. A dále je k dispozici 6 analogově digitálních vstupů výstupů. To funguje tak, že to propojkou vyberu a pak připojím co potřebuji. Mohu měřit třeba teplotu a to buď -50..+150°C s rozlišením po 0,1°C, nebo třeba PT1000 s rozsahem -99..+600°C nebo třeba napětí 0..1V, proud 0/4..20mA. Takže připojím co potřebuju a kdyby to nešlo, tak tomu pomohu. Další částí přidané hodnoty je ovládání napájení TRX a GPS. Jo a je tam taky 64kB EEPROM, zatím částečně použito na konfiguraci. Do budoucna mám vizi, že by se to zaměnilo za FRAM a mohly by se do toho ukládat slyšené pakety pro DIGI. Protože takové ty pseudoDIGI na procesoru s pamětí 256 nebo 512b RAM, to asi nemůže fungovat. Když vezmu, že paket může mít délku 332b, a musím jej uchovávat třeba 15 nebo i více minut, a za tu dobu mi může přijít třeba 450paketů, které musím vyfiltrovat, tak jednoduchou matematikou se to do 512b nevejde. Takže zařízení by mělo vysílat jen když je kmitočet volnej. Samozřejmostí jsou i hodiny reálného času. Ty mohou procesor probouzet v předem daném intervalu a ten pak něco vyšle.
Software je ve stádiu, kdy to přijímá GPS, přijímá a odesílá TRX. Teď dělám na nějakém konfiguračním menu, ale nějak jsem se zaseknul jednak s časem a jednak s mozkovou kapacitou. Píšu v C. Mám k tomu HW emulátor nebo JTAG nebo jak tomu kdo chce říkat. Dále druhou sériovou linkou do toho mohu koukat do libovolné paměťové oblasti, a když to jde, tak mohu i zapisovat.
Jo a kdyby se někdo našel, kdo by chtěl pomoci, tak sem s tebou. Nevím, jak dlouho mi to ještě bude trvat. Taky musím namalovat plošňák a testnout to v celkové konfiguraci. Analogařinu mám vyzkoušenou taky. Dost neznámých mám kolem DIGIpeatování, ale ten dobrák, co psal ve vláknu AVR APRS TRACKER, že by to chtělo dodělat DIGI, by určitě mohl poradit, jak na to. Možná na to s rozborem délky paketu a teoretickým množstvím dat jdu špatně.

Jo a gdyby někdo chtěl pokračovat v softwarování, tak zdroják není problém.
Jirka OK1JM