Detekce blesků
Re: Detekce blesků
To OK1HRA:
ty statistiky jsou skvele. O necem podobnem jsem uvazoval (upravou scriptu z wetter-board). Je Tvuj kod k dispozici? Hořká odměna jista!
P.S.: Vyhodnocovaci board jsi mel venku?
Michal
ty statistiky jsou skvele. O necem podobnem jsem uvazoval (upravou scriptu z wetter-board). Je Tvuj kod k dispozici? Hořká odměna jista!
Michal
Super, je fain, že se to u nás takdle rozjíždí. Možná by stálo rozšířit statistiky i o OK2XDU a časem také o LOL-COM gerét, který je jestli se nemýlím v procesu.ok1hra wrote:Po vymene vyhodnocovaciho boardu jsem opet qrv.
Stara deska (ver. 3.0) zkorodovala, jak roztal na jare snih. Pokud by mel nekdo zajem hledat chybu, nabizim ji zdarma k dispozici.
Jeste nejake statistiky http://stats.dtpress.net/toa/
Dik za ty statistiky. Akorát ted budu pár dní mimo provoz. Ten včerejší masakr mi to rozebral. Naštěstí se nic nepoškodilo. Odnesla to ale střecha na chlívě a zateklo mi do průjezdu a koupelny. Takže dnešní den sem strávíl odklízením větvi a opravami. Uvedení do provozu počítám až někdy na konci týdne, když to pude dobře.
Zatím se mějte.
J.
Zatím se mějte.
J.
Máš ji jěště k dispozici? Stálo by to za opravu, škoda každého kusu, který nejedeok1hra wrote:...Stara deska (ver. 3.0) zkorodovala, jak roztal na jare snih. Pokud by mel nekdo zajem hledat chybu, nabizim ji zdarma k dispozici...[/url]
73! Petr - JO60XE
http://ok1in.nagano.cz
http://ok1in.nagano.cz
Dik za zarazeni do grafu.
Jen na pripadne vylepseni v budoucnu: pouzivam na nejake vystupy Highcharts pripadne jQuery (http://forecast.100webspace.net/graphs/), ktery umeji udelat grafy mirne interaktivni - po najeti mysi ukazi hodnoty napriklad.
Kazdopadne timto zasilam podporu Jirimu a vsem dalsim postizenym. U nas ta bourka byla pomerne nicotna, ale co jsem videl na netu na jihu Moravy to byl docela bes. Tak se drzte.
P.S.: Jeden muj meteo kolega objednal TOA. Je od Olomouce Takze 6 stanice na spadnuti.
Michal
Jen na pripadne vylepseni v budoucnu: pouzivam na nejake vystupy Highcharts pripadne jQuery (http://forecast.100webspace.net/graphs/), ktery umeji udelat grafy mirne interaktivni - po najeti mysi ukazi hodnoty napriklad.
Kazdopadne timto zasilam podporu Jirimu a vsem dalsim postizenym. U nas ta bourka byla pomerne nicotna, ale co jsem videl na netu na jihu Moravy to byl docela bes. Tak se drzte.
P.S.: Jeden muj meteo kolega objednal TOA. Je od Olomouce Takze 6 stanice na spadnuti.
Michal
Kod je v podadresari sh (neni videt, ale je tam) - za kvalitu nerucimm23 wrote: Je Tvuj kod k dispozici?
pouzivam na nejake vystupy Highcharts pripadne jQuery, ktery umeji udelat grafy mirne interaktivni
Board mam 2m od prijmaci smycky, neb s delsim vedenim rostlo ruseni, ale jeste se chystam vyzkouset jak se bude chovat ta nova verze, je pomerne dost predelana. Hejbaci grafy jsou pekny, asi javascript, kdyz ja su neni programator
Zatim se nikdo neprihlasil, ale po pripadne oprave by bylo treba dokoupit desku predzesilovace + nejakou gps...ok1in wrote:Máš ji jěště k dispozici? Stálo by to za opravu, škoda každého kusu, který nejede
Jsou mezi PCB4 a PCB6 nějaké provozně významné změny? Podle schematu jsem si všimnul lepší filtrace, nicméně to bylo první, co jsem na staré desce dodatečně upravil (tlumivky a 4G kondík). Trochu mne mrzí, že na PCB6 už není možné osadit vyváženou smyčku, bez ní bylo i za použití FTP kabelu hromada problémů s rušením. Jakmile jsem použil vyváženou, mám 25m obyčejného počítačového UTP cat5 a je to naprosto čité. Původně jsem chtěl dát do jedné krabičky jak desku logiky, tak preamp, ale pořád mi tam lezl bordel z RS232 (a to jak z linky GPS <> board, tak z linky board <> PC) tento bordel zmizel jakmile jsem preamp vzdálil na cca 3-5m. V příposlechu se to jevilo jako relativně slabé, ale vzdálené výboje to celkem úspěšně zamaskovalo.
Je to jak rikas - snaha o filtraci napajeni boardu i predzesilovace ukazuje, ze vetsina problemu prichazi po napajeni.OK1MX wrote:Jsou mezi PCB4 a PCB6 nějaké provozně významné změny? Podle schematu jsem si všimnul lepší filtrace, nicméně to bylo první, co jsem na staré desce dodatečně upravil (tlumivky a 4G kondík). Trochu mne mrzí, že na PCB6 už není možné osadit vyváženou smyčku, bez ní bylo i za použití FTP kabelu hromada problémů s rušením. Jakmile jsem použil vyváženou, mám 25m obyčejného počítačového UTP cat5 a je to naprosto čité. Původně jsem chtěl dát do jedné krabičky jak desku logiky, tak preamp, ale pořád mi tam lezl bordel z RS232 (a to jak z linky GPS <> board, tak z linky board <> PC) tento bordel zmizel jakmile jsem preamp vzdálil na cca 3-5m. V příposlechu se to jevilo jako relativně slabé, ale vzdálené výboje to celkem úspěšně zamaskovalo.
Absenci vyvazene smycky nerozumim, ale ja jsem na ni nedostal soucastky uz ve verzi 3 s tim, ze neni dale podporovana, tak muzu jen zavidet , jak ti to tak pekne funguje (podle grafu slysis lip).
Dalsi zmena, ktera muze mit teoreticky vliv, je rozlozeni soucastek na desce. Nahrada trimru za pevny odporovy delic, nema v praxi asi vyznam zadny...
Moje zkusenost je takova, ze v mem pripade naprosta vetsina ruseni prichazi nekde z venci systemu. Protoze mam postaveny i system LR a tam to je take slyset jsem si tim jisty. Pri jednom pokusu jsem vyjel mimo mesto a pak kilometru za mestem byl v eteru temer idealni klid. Dole v meste to bylo opet silene. Skoro rok tedy hledam misto, ktere bude lepsi. Konecne jsem ho nasel a stanici tam hodlam prestehovat. Jinak vysledky detekce mam docela dobre. Ale pak prijde ruseni (neni porad, je to tako kdyz prijde nekdo do sichty a zapne nejaky stroj) a za chcilku jsem v listu cerveny a je to v haji. Na nove pozici je eter vyrazne cistsi a opravdu tam slysim jen zrejmne to "vnitrni" ruseni. Takze pak se chystam pripadne na nej.
Zdroj toho ruseni je mi zahadnou. Kolegove v zahranici to maji v daleko vetsich mestech a tak strasne to asi nemaji. I kdyz "borci" s 5000 a vice striky za hodinu jsou v listu zastoupeni. Vypozoroval, ze i pitomou pracku mi TOA zaznamena a LED detekce sviti pokud se buben toci. Kdyz zapne soused soustruh, je to stejne. Na novem miste to vypada vyrazne lepe.
Zdroj toho ruseni je mi zahadnou. Kolegove v zahranici to maji v daleko vetsich mestech a tak strasne to asi nemaji. I kdyz "borci" s 5000 a vice striky za hodinu jsou v listu zastoupeni. Vypozoroval, ze i pitomou pracku mi TOA zaznamena a LED detekce sviti pokud se buben toci. Kdyz zapne soused soustruh, je to stejne. Na novem miste to vypada vyrazne lepe.
To by se dalo docela uspesne sledovat pohyb starych fichtlu.. A dle frekvence dokonce monitorovat, kolik zrovna toci otacek..
U me v okoli takovych jezdi na dedine docela hodne.. Na KV je to potom na odstrel..
U me v okoli takovych jezdi na dedine docela hodne.. Na KV je to potom na odstrel..
OK2ZO Libor/Adamov