Jako druhý bod bych bylo jistě velmi užitečné (ale to by bylo na 1COM

Co se týče CHMI, jsou velmi ochotní, na úvodní stránce www.hamradio.cz jsou také mapy blesků a srážek a dovolili mi tam mapy dát. Ty čidla bouřkových výbojů jsou tak drahé proto (např. boltek), že neměří jen intenzitu výboje, ale hlavně směr a polaritu. Jedna stanice je tak schopná zakreslovat výboje do mapy. Pakliže existuje stanic víc a co hlavně je k dipozici více stanic se synchronními hodinami (v našem případě APRS) stačí pro tiangulační metodu velmi triviální čidlo, v čemž vidím šanci pro APRS.ok2ii wrote:Ahoj Milane ,už jsem se zkoušel doptávat po těchto čidlech bouřkových výbojů ,ale vypadá to ,že budou neuvěřitelně drahé .Pokud by se jednalo o použití dat od ČHMÚ...mohl bych se pokusit pomoci .MeteoRádio bude mít po spuštění WX Javorového Vrchu v Beskydech pro ČHMÚ ..možnost legálně používat i jejich data ...
Pak ještě mám jeden návrh a dotaz zároveň a to co se týče čidla pro solární radiaci ,které chceme rozjet spolu s WX na Kohútce v Javorníkách na Valašsku,kde jsou ideální emise a vzdálenost od městských aglomerací pro snímání těchto veličin sluneční aktivity ...může se to hodit k předpovědím pro šíření rádiových vln? Pokud ano budu se snažit tuto WX rozjet ještě tento rok![]()
Jinak pokud má te někdo zájem zpracovávat data s WX v Beskydech ,jakoukoliv pomoc hrozně uvítáme .73 Dan OK2ii
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests